Un nou seism în Vrancea. Când vine marele cutremur?

Ultima actualizare:

    Școlile din toată țara fac simulări de cutremur în așteptarea marelui seism
Școlile din toată țara fac simulări de cutremur în așteptarea marelui seism

Pământul fuge de sub picioarele românilor din județele Vrancea și Galați. Un nou seism, de 4,4 grade pe Richter, s-a produs duminică noapte în zona seismică Vrancea, spun reprezentanții Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 38 km, la ora 23.04, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea. Oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Mărăşeşti (6 km), Tecuci (21 km), Adjud (22 km), Focşani (24 km) şi Oneşti (49 km). Acesta nu este cel mai puternic seism înregistrat în acest an. În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii zece ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

De pe urma sa cel mai mult au suferit locuitorii din Galați, fiindcă alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe localităţi din judeţ. Totodată, abonații regiei de termoficare au rămas în frig, din cauza întreruperii furnizării apei calde. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter. Specialiștii așteaptă însă un mare seism, care să depășească 7 grade pe Richter, însă nu știu când va veni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net