Un tânăr de 17 ani, intrat în moarte cerebrală, a salvat viaţa a 4 necunoscuţi. Inima a fost trimisă în Italia

image
foto: arhiv─â Click!

Un adolescent de 17 ani intrat ├«n moarte cerebral─â a salvat via┼úa a patru necunoscu┼úi, dup─â ce familia a fost de acord cu transplantul. Interven┼úiile de prelevare pentru ficat ┼či rinichi au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde au fost realizate ┼či intreven┼úiile de transplant. Inima a fost trimis─â ├«n Italia, ├«n Rom├ónia nefiind niciun receptor compatibil.

ÔÇŁO tragedie a f─âcut ca un adolescent de doar 17 ani s─â devin─â sursa vie┼úii pentru al┼úi 4 oameni, datorit─â gestului nepre┼úuit f─âcut de p─ârin┼úii ├«ndurera┼úi. C├ónd destinul love┼čte brusc ┼či pe nea┼čteptate cu o asemenea suferin┼ú─â, a g─âsi puterea de a oferi altor p─ârin┼úi o raz─â de speran┼ú─â devine un gest divin, un simbol al iubirii ┼či umanit─â┼úii ├«n forma sa cea mai pur─â. Ne ├«nclin─âm cu profund respect ┼či recuno┼čtin┼ú─â ├«n fa┼úa familiei ┼či ├«i mul┼úumim pentru decizia at├ót de dificil─â pe care au fost nevoi┼úi s─â o ia, transform├ónd durerea lor sf├ó┼čietoare ├«n ┼čans─â la via┼ú─â pentru al┼úi tineriÔÇŁ, au transmis, duminic─â, reprezentan┼úii Agen┼úiei NA┼úionale de Transplant.

Transplanturile au fost posibile după ce un adolescent de 17 ani a intrat în moarte cerebrală.

ÔÇťDup─â drama suferit─â ├«n urm─â cu 2 zile, c├ónd b─âiatul lor de doar 17 ani a suferit un politraumatism ┼či a intrat ├«n moarte cerebral─â, p─ârin┼úii, ├«n infinita lor suferin┼ú─â, au g─âsit totu┼či puterea de a face cel mai nobil gest: au d─âruit via┼ú─â pentru copiii altor p─ârin┼úi. Nimic nu se compar─â cu durerea pierderii unui copil. Este imposibil s─â g─âse┼čti cuvintele de a mul┼úumi pentru gestul lor unor p─ârin┼úi care ┼či-au pierdut un copil ce abia ├«ncepea s─â deslu┼čeasc─â ├«n┼úelesurile vie┼úii. Gra┼úie acestui gest, al┼úi 4 oameni au primit o nou─â ┼čans─â la via┼ú─â prin transplantÔÇŁ, a declarant dr. Rosana Turcu, coordonator transplant.

Inima, trimisă în Italia, în România nefiind niciun receptor compatibil

Potrivit acesteia, ac┼úiunea de prelevare de organe a fost cea de a doua din acest an realizat─â la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni. ÔÇŁ├Än condi┼úiile dificile determinate de contextul pandemic, efortul ├«ntregii echipe ATI a spitalului ÔÇťBagdasar ArseniÔÇŁ, coordonat─â de dr. Oana Ra┼ú─â - kdp, a fost unul deosebit ┼či realizat cu mult─â d─âruire ┼či profesionalism. De asemenea, trebuie eviden┼úiat─â implicarea managerului spitalului, domnul Andi Nodi┼ú, ├«n sus┼úinerea Programului Na┼úional de Transplant. Interven┼úiile de prelevare pentru ficat ┼či rinichi au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde au fost realizate ┼či intreven┼úiile de transplant ├«n urma c─ârora 3 pacien┼úi au fost salva┼úi de la suferin┼ú─â. Deoarece pe teritoriul Rom├óniei nu a existat niciun receptor compatibil pentru cord, la Bucure┼čti a fost prezent─â o echip─â de chirurgi italieni de la centrul Bambino Gesu Children Hospital Roma, inima prelevat─â salv├ónd via┼úa unui t├ón─âr a c─ârui ultim─â ┼čans─â era un transplantÔÇŁ, a mai precizat medicul.

Citește și:

┬źL-am ├«ntrebat pe copil dac─â s─â-i donez organele┬╗

Un român mort într-un accident de bicicletă este omul zilei în Italia. După deces, toate organele i-au fost donate

bani banca bancnote jpeg
FotoJet jpg
florin salam jpeg
alexandru arsinel jpeg
FotoJet (1) jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg