Unde înflorește Magnolia Supremă. A fost plantată în 1918, este cea mai bătrână din țară și azi are un puiuț

Ultima actualizare:

Sunt zilele în care este vedeta absolută. Plină de culoare și cu un parfum amețitor, magnolia a împodobit Bucureștiul cu mii de flori roz. Micul Paris este plin de arborii instagramabili. Au chiar și o hartă, doar a lor (Harta Magnoliilor), iar autoarea se numește Diana Robu. În București există însă Magnolia Supremă. Este cea mai bătrână, dar înflorește la fel ca acum 100 de ani când a fost plantată.

Unde găsim Magnolia Supremă

Prima Magnolie din București a fost plantată în 1918. Sursă foto: Facebook/Harta Magnoliilor
Prima Magnolie din București a fost plantată în 1918. Sursă foto: Facebook/Harta Magnoliilor

Diana Robu, autoarea Hărții Magnoliilor, a prezentat povestea acestui arbore spectaculos, care are acum și un vlăstar nou.

Amplasată în curtea unei grădinițe din Sectorul 2, Magnolia Supremă a fost prima de pe harta care astăzi îi poartă pe iubitorii de frumos prin Capitală, pe urmele arborilor.

„Citisem că ar fi cea mai bătrână magnolie din București, că avea cândva 15-17 metri lățime și că adus-o un farmacist austriac la noi, în urmă cu mai bine de o sută de ani, chiar înaintea celui De-Al Doilea Război Mondial. Am trimis atunci mesaj grădiniței, m-au primit în vizită, pe vremea aceea aveau un felinar din fier forjat în curte și țin minte că tot cadrul ăla – felinar și flori uriașe în toate nuanțele de roz, mai domol sau mai intens în funcție de lumină, plus covorul din petale – mi s-a părut rupt dintr-o poveste”, a povestit Diana Robu pe pagina Harta Magnoliilor de pe facebook.

Doamnele de la grădiniță i-au povestit tot felul de lucruri despre arbore inclsuiv că în 2019, din cauza ploii înghețate magnolia s-a rupt în două. A fost un moment de mare tristețe, ca și cum un membru al familiei ar trece print-o suferință, au povestit femeile din grădiniță.

Cu toate că a fost încercat de condițiile meteo, arborele a continuat să înflorească. Cele două jumătăți au făcut ce au știu ele mai bine, și anume să bucure bucureștenii prin florile roz superbe.

Magnolia Supremă are un puiuț

De la ultima vizită, magnoliei din curtea grădiniței 133 i-a crescut un vlăstar cu 5 boboci, care au înflorit și ei:

„Abia așteptam să revizitez magnolia de pe Dragoș Vodă, am văzut săptămânile trecute că grădinița a fost renovată, că nu mai e acolo gardul înalt de beton și m-am bucurat că nu se mai cocoață nimeni pentru o fotografie cu Venerabila.

Paznicul cu alura de bunic mă aștepta cu un zâmbet dintr-un obraz în altul.

„Ați văzut că avem copii?”, m-a întrebat și m-a încurcat nițel, că-i grădiniță și e normal să fie copii, nu mă așteptam să fie și-n weekend. Dar m-a dumirit repede.

Magnolia Supremă are copii! A crescut vlăstarul, are cinci boboci, dintre care patru deja-s înfloriți, și va crește an de an lângă Adevărata Doamnă Magnolie, va învăța de la ea cum să supraviețuiască si la vânt, și la ploaie ciobănească, și la ger. Și-o să fie dublă bucurie. Deci da, prima magnolie din oraș are puiuț înflorit!”

Cea mai bătrână magnolie din țară este în București. Sursă foto: Facebook/Harta Magnoliilor
Cea mai bătrână magnolie din țară este în București. Sursă foto: Facebook/Harta Magnoliilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net