Ura! Avem mai multe zile libere în 2014

Ultima actualizare:
Zile libere în 2014
Zile libere în 2014

Taxe noi, carburanţi mai scumpi, mâncare de care abia ne mai putem atinge. Numai veşti proaste de la 1 ianuarie 2014. Iată şi una bună: vom avea mai multe zile libere.

Faţă de 2013, zilele de sărbătoare vor pica mai mult în timpul săptămânii, deci bugetarii vor beneficia de vacanţă mai multă. Zilele de 1 şi 2 ianuarie vor pica în zilele de miercuri şi joi şi mai mult ca sigur vacanţa bugetarilor se va prelungi şi cu ziua de vineri 3 ianuarie, plus weekendul. Românii vor reveni la lucru luni, 6 ianuarie.

Potrivit Codului Muncii, românii au liber şi în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai. În 2014, Paştele a fost stabilit de Biserica Ortodoxă pentru data de 20 aprilie, deci şi luni 21 aprilie va fi zi liberă. Sărbătoarea de la 1 mai 2014 este într-o zi de joi, iar dacă se repetă decizia din acest an, guvernanţii vor decide vacanţă şi pentru vineri.

Prima şi a doua zi de Rusalii, adică 8 şi 9 iunie, sunt de asemenea zile de sărbătoare legală. Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte la 15 august, care în 2014 va fi o zi de vineri.

Din păcate, Sf Andrei, o altă sărbătoare legală, va cădea anul viitor într-o zi de duminică. Ziua României, 1 decembrie 2014, cade într-o zi de luni, iar Crăciunul va fi sărbătorit într-o zi de joi, iar a doua zi, vineri, 26 decembrie, este legal liberă.

Aceeaşi situaţie este şi pentru ultimele sărbători din an: Revelionul va fi într-o zi de miercuri, iar 1 ianuarie 2015 este o zi de joi. În mod previzibil, 3 ianuarie 2015 va fi declarată zi liberă, la care se vor adăuga două zile de weekend. În total, am putea avea 12 zile libere în 2014, în loc de 9, câte prevede Codul Muncii. 


    Zile libere în 2014
Zile libere în 2014

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net