Viaţa pe motor, la 70 de ani! Doi soți din Arad uimesc cu stilul lor inedit

Jos pălăria în faţa lor! Despre un cuplu de arădeni septuagenari se poate spune că îşi poartă viaţa în goana motorului, scrie adevarul.ro. Soţii Nelu şi Maria Doroţiu au peste 50 de ani de când s-au urcat prima dată pe o motocicletă şi s-au îndrăgostit iremediabil de acest mijloc de transport.

Nelu Doroţiu,  fericit în şaua  motocicletei. Foto: arhivă personală
Nelu Doroţiu, fericit în şaua motocicletei. Foto: arhivă personală

Cu sufletul tânăr! Nelu (77 de ani) şi Maria (74 de ani) au circulat mai mereu cu motorul, fie că mergeau la seviciu, fie că porneau la plimbare. Fiul lor, Florin Doroţiu, care are un restaurant, dezvăluie că părinţii lui merg cu motorul şi în timpul iernii.

A brodat ii pentru Elena Ceauşescu

Maria Doroţiu a ucrat în cadrul artei eşteşugăreşti. Mai mult, femeia broda cu mâna ii pentru Elena Ceauşescu. De altfel, cam tot ce purta tovarăşa era confecţionat de arădeancă. Multe dintre veşmintele create de Maria cu migală plecau la export. Soţul ei, Nelu Doroţiu, a lucrat la Întreprinderea Precizia.

Cei doi soţi au circulat toată viaţa cu motorul: Nelu este cel care conduce, iar Maria îl însoţeşte mereu. Prima motocicletă a cuplului din Arad a fost Mobra, în anul 1969. 

Şi Maria adoră  plimbările  cu motorul. Foto: arhivă personală
Şi Maria adoră plimbările cu motorul. Foto: arhivă personală

Familia Doroţiu a parcurs şi drumuri lungi: Arad - Maramureş şi, de curând, Arad - Szeged, când a fost prezentă la întâlnirea motocicliştilor, după cum povesteşte fiul lor. Părinţii săi fac parte şi dintr-o asociaţie a pasionaţilor de motoare, participând la diverse evenimente.

 „Ei vin şi beau cafeaua în restaurantul meu. Tata, chiar mai des, deoarece el circulă şi iarna. Mama coase ii şi astăzi, fiindcă nu poate renunţa la această pasiune. Desigur, când nu se plimbă cu motorul”, se amuză Florin.

Nepoţica se desparte greu de cal

Sarah Maria şi  tatăl ei, Florin,  la o lecţie  de echitaţie. Foto: arhivă personală
Sarah Maria şi tatăl ei, Florin, la o lecţie de echitaţie. Foto: arhivă personală

Familia Doroţiu nu iubeşte doar motoarele. Nepoata Sarah Maria are un cal şi un câine. De câte ori are timp liber, fata dă fuga pentru a petrece timpul cu animalele sale. Florin Doroţiu îşi împarte timpul între pasiunea fiicei, afacere şi viaţa comunităţii. La fel cum bunicii se despart greu de motor, nici Sarah nu stă foarte mult departe de cal. „Mergem des să-l vadă şi face antrenament de trei ori pe săptămână“, mai spune Florin Doroţiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net