Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, reținut


    Lazăr Iordache este acuzat de dare de mită
Lazăr Iordache este acuzat de dare de mită

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, a fost reţinut, ieri, de procurorii DNA pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Asta după ce i-a promis unui șef din Ministerul Sănătăţii sume de bani.

Lazăr Iordache a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar astăzi va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare”, arată procurorii DNA în ordonanţa de reţinere.

Banii daţi de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor care vizau construirea unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale, a mai precizat DNA.

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (10) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
alexandra dinub jpg
foto1 jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg