VIDEO Plimbare cu sania trasă de câini

Ultima actualizare:
image

În Harghita, stratul de zăpadă este perfect pentru o excursie cu sania trasă de câini! Gerul de la altitudine mare păstrează condiţiile numai bune pentru această distracţie pe care doar în această zonă o pot găsi turişii amatori. Unii veniţi tocmai din Ungaria. În această perioadă, crescătorii câinilor îmbină utilul cu plăcutul, pentru că ei oricum trebuie să antreneze zilnic animalele pentru concursurile de atelaje canine la care vor participa curând.

Acest domn creşte 14 câini din rasa Husky Siberian, de ani de zile. Participă cu ei la competiţiile anuale şi tocmai de aceea are grijă ca permanent să fie antrenaţi.

Zi de zi, când stratul de zăpadă este suficient de consistent, câinii sunt puşi la sanie şi alergaţi aproape 50 de kilometri prin pădure, într-un ritm pe care l-au învăţat demult.

Pentru turişti, traseul pe care sunt plimbaţi cu sania trasă de câini este cu atât mai frumos cu cât în zonă nu au cum să ajungă cu maşina niciodată.

Concursul de atelaje canine va începe peste câteva săptămâni. În România au loc şase curse anual, toate pe timp de zi, pe trasee din judeţul Harghita.

Acest sport este unul destul de costisitor, iar cei care-l practică o fac strict din pasiune. Pe lângă faptul că un pui de husky costă câteva sute de euro, un atelaj de concurs poate ajunge şi la 2000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net