Vorbe grele între Clotilde Armand și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache: ”Pot să spun că minte?”

23 iulie 2020
article img
Clotilde Armand, candidatul USR la Primăria sectorului 1, îl acuză pe edilul în funcție de afaceri în vreme de pandemie

Vorbe grele între Clotilde Armand și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Aceasta l-a acuzat pe edil că a făcut achiziții păguboase în contextul pandemiei, de la firme de casă. În replică, Tudorache i-a transmis că minte.

Clotilde Armand, candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, „achiziţiile păguboase efectuate, în contextul pandemiei de COVID-19, de administraţia condusă de Daniel Tudorache”.

Ea a precizat că „pandemia a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă, de multe ori fără licitaţie şi la preţuri mari, nejustificate”.

Contactat telefonic de News.ro, primarul a declarat: „Pot să spun doar atât: să consulte raportul Curţii de Conturi, care a verificat perioada în care a fost starea de urgenţă. Raportul e public. Nu mi-a revenit nici o abatere. Pot să spun că minte? Spun să consulte raportul Curţii de Conturi, care e strict pe perioada când au fost achiziţionate acele Holtere”, a spus Daniel Tudorache.

El a mai precizat că şi celelalte achiziţii reclamate de Armand au fost verificate de Curte.

„Să credem raportul Curţii de Conturi sau credem ce spune Clotilde Armand? Curtea de Conturi cred că e mai abilitată să spună adevărul decât un candidat la orice primărie”, a mai spus edilul.

USR a depus plângere penală la DNA

La începutul lunii iunie, USR sector 1 a anunţat că a depus o plângere la DNA în care acuză un „contract dubios” prin care Centrul medical Caraiman, subordonat Primăriei Sectorului 1, a cumpărat 2.700 de aparate Holter.

Tudorache a declarat atunci că au fost cumpărate doar 250 de holtere, pentru că Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii, care a solicitat proiectul, a demisionat şi cel care i-a luat locul nu a mai fost interesat de acestea.

Restul banilor, a spus primarul, au rămas la dispoziţia Consiliului Local.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-cum-vor-fi-urmariti-non-stop-izolatii-la-domiciliu-din-bucuresti

https://www.click.ro/news/bucuresti/un-angajat-al-primariei-sectorului-1-fost-depistat-pozitiv-cu-covid-19