Vrei bilet de tren? Stai şi două ore la coadă!

simeon stalpnicul png
Aglomeraţie de nedescris în Gara de Nord

Călătorii au ajuns să stea la cozi imense, pentru a-şi lua bilet la tren. Aceştia se plâng de orele pierdute în gară şi de condiţiile din tren.

Gara de Nord a devenit un adevărat furnicar de când elevii şi studenţii au luat vacanţa. Ca să reuşeşti să iei un bilet de tren la ghişeele din gară, treci printr-un adevărat coşmar, în special lunea şi vinerea.

CFR a redus numărul de vagoane, iar trenurile sunt arhipline. În plus, trebuie să mergi în gară cu circa două ore înainte să plece trenul, dacă vrei să mai prinzi un bilet, fie el şi în picioare.

”Eu am stat luni două ore în gară. Primul tren l-am pierdut, căci am stat foarte mult la coadă la ghişee. Pe al doilea l-am prins, dar nu avea loc decât în picioare. Aşa că am plecat cu trenul de prânz, la care, totuşi, am găsit bilet cu loc pe scaun. Nu înţeleg de ce nu se deschid mai multe case...”, ne-a spus Daniel, care este elev şi face naveta săptămânal la Braşov.

simeon stalpnicul png
Daniel a pierdut trenul spre Braşov din cauza cozilor

”Nu ştiu ce se întâmplă, dar în ultimele zile Gara de Nord este extrem de aglomerată. Dacă îţi propui să pleci ­într-un loc, poţi să ai ghinion şi să nu găseşti bilet la trenul pe care-l doreşti. Am păţit de două ori aşa, pur şi simplu nu mai era loc, şi pentru că era distanţa mare am renunţat. Când am ştiut din timp cu ce tren plec din Bucureşti, mi-am luat bilet online, care mi se pare cea mai simplă modalitate pentru un călător. Şi dacă îl iei din timp ai şi 5% reducere. Acum nu ştiam ce tren reuşesc să iau, iar acest lucru m-a costat câteva ore bune de stat în gară. Cei de la CFR ar trebui să se gândească şi la călători şi să asigure mai multe vagoane. Trenurile sunt aglomerate şi de multe ori abia poţi respira. Dacă plătim bilet, măcar să avem condiţii”, ne-a spus Dorin, un alt călător care pleca la Craiova.

«Vom traversa foarte greu această vară»

CFR Călători nu va avea vagoane suficiente în vara aceasta pentru a satisface nevoia de trafic, mai ales pentru litoral, în condiţiile în care, din 1.200 de vagoane pe care le are în inventar, 400 erau oprite din cauze tehnice, a declarat ­ministrul Transporturilor, Lucian Şova, într-un interviu acordat Agerpres.

Acesta a subliniat că s-a început o procedură de licitaţie în vederea achiziţionării unui număr de 100 de automotoare tip Săgeată albastră Desiro, “însă nimic nu va veni pentru sezonul estival”.

simeon stalpnicul png
Lucian Şova, ministrul transporturilor
cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub andreea antonescu png
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg