Zboară cu 200 km/h, la 10 metri de pământ

simeon stalpnicul png

Avioane în picaj, lupinguri „periculoase", motoare turate la maximum în cele mai spectaculoase acrobaţii aeriene. De asta vom avea parte sâmbătă, la Bucureşti, unde se vor aduna cei mai talentaţi piloţi din lume.

100 de aeronave şi cel puţin tot atâţia piloţi şi paraşutişti profesionişti se vor da în spectacol la cel mai mare show aerian din România. La Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, care va loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa, şi-au anunţat deja participarea, în premieră, Baltic Bees, o formaţie letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, care execută manevre artistice de maximă dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul, dar şi grei ai acrobaţiei din România. Ca să fie „la înălţime", românii au ieşit deja la antrenamente. Reporterii Click! au participat ieri, la Clinceni, la primele demonstraţii, „de încălzire", înaintea marelui eveniment.

Avionul vine în picaj de la 1.000 m înălţime

simeon stalpnicul png

Zborul la firul ierbii este una dintre cele mai spectaculoase manevre

simeon stalpnicul png

Aparatele de zbor lasă în urma lor nori mari de fum

simeon stalpnicul png

Cei patru “şoimi” ai României: Cristian Iorgov, Alexandru Ion, George Rotaru, Laszlo Ferencz (de la stânga la dreapta)

simeon stalpnicul png

„Este dificil, pentru că zborurile sunt în formaţie de patru avioane, iar distanţa între aparate, în timpul acrobaţiilor, este de maximum doi metri, la viteze de până la 400 km/h. Facem picaje de la 1.000 de metri, dar zburăm şi la firul ierbii, cum se spune, la 10 metri de sol, cu peste 200 km/h. Dar pentru asta ne-am antrenat ani de zile, toţi suntem instructori de zbor cu cel puţin 1.500 de ore experienţă. O să facem spectacol, garantat", ne-a mărturisit George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Click!spune

"Bucharest Air Show" va avea loc sâmbătă, 27 iulie, de la ora 8.30, pe Aeroportul Băneasa. Pe lângă acrobaţii, vizitatorii pot admira şi zeci de aeronave, uşoare sau cu reacţie. Intrarea este liberă, iar accesul se face prin Romaero.

maurice munteanu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
horoscop
cub anca androne png
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
Brățara „Butonul Roşu“ va fi livrat de poștași
Soldați ucraineni în apropiere de Liman FOTO Profimedia
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg