Ninsori abundente și vânt puternic, în Slovenia. Aveți grijă dacă traversați această țară!

Ultima actualizare:

    Ninsorile îngreunează traficul rutier
Ninsorile îngreunează traficul rutier

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că prognozele meteorologice indică o răcire neobişnuită a vremii pentru această perioadă a anului, însoţită de ninsori abundente şi intensificări ale vântului.

Cele mai afectate vor fi regiunile din sud-vestul şi sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croaţia şi Italia, precum şi pe litoralul Mării Adriatice.

Conform MAE, circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncţionalităţi din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului.

Circulaţia rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, între Ljubljana şi Kranj, precum şi pe autostrada A1-E61/70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste).

Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Vršič, Ljubelj şi Korensko şi drumul Mojstrana-Vrata.

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiţii de ninsoare şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
prices in greece store jpg
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net