O judecătoare norvegiană vrea să interzică cerşetorii străini, în special români

Ultima actualizare:

Hanne Sophie Greve este o judecătoare de la Curtea de Apel norvegiană şi directoarea Consiliului european însărcinată cu lupta împotriva traficului de persoane. Soluţia propusă de magistrat pentru eliminarea traficului de persoane organizat în special din România este interzicerea cerşetorilor străini.

"Ştim că există o legătură între traficul de persoane, 'cerşetoria organizată' şi jafuri. Persoanele responsabile provin din România şi ţările învecinate", a declarat judecătoarea.

Din punctul său de vedere, acest trafic de persoane reprezintă o versiune modernă, dar nu mai puţin crudă, a traficului cu sclavi, iar responsabilitatea aparţine şi autorităţilor, deoarece nu verifică dacă cerşetorii din Norvegia sunt victime ale exploatării sau sunt obligaţi să cerşească.

O lege care interzicea cerşetoria în Novegia a fost abrogată în urmă cu circa patru ani. De asemenea, Greve cere populaţie norvegiene să nu le dea bani cerşetorilor, pentru a evita ca piaţa norvegiană să devină mai atrăgătoare pentru cerşetorii străini. Potrivit magistratului norvegian, criza financiară va spori numărul cerşetorilor în următoarea perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net