Omul legii a furat ţigările chiar din sediul poliţiei

simeon stalpnicul png

Colegii lui confiscau ţigările de contrabandă, el le fura. Poliţistul Dumitru Drelciuc a fost săltat de procurori după un control intern al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că lipsesc 81.161 de pachete de ţigări provenite din confiscări, scăzute în mod fictiv de Dumitru Drelciuc, gestionar al camerei de corpuri delicte. Pachetele de ţigări apăreau ca fiind predate către o societate comercială abilitată în preluarea ţigaretelor confiscate.

Judecătorii de la Gura Humorului au stabilit ieri ca poliţistul să rămână în arestul IPJ Suceava pentru 29 de zile. El este cercetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Agentul nu este la prima abatere. Acesta a fost trimis în judecată în luna noiembrie 2010 pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Agentul Drelciuc era una dintre puţinele persoane care aveau acces în camera de corpuri delicte

simeon stalpnicul png

În perioada iunie-iulie 2009, când lucra la Evidenţă Operativă, a păcălit două persoane care au apelat la serviciile lui. Drelciuc a primit bani pentru plata taxelor de poluare, în vederea înmatriculării autoturismului celor două persoane.

Agentul a falsificat chitanţe, iar actele ilegale au fost descoperite când unul dintre bărbaţii înşelaţi s-a prezentat la Înmatriculări Auto pentru a-şi ridica plăcuţele de înmatriculare, crezând că sunt plătite. 

După ce procurorii au început cercetările, Drelciuc a restituit 4.500 de lei persoanelor înşelate. Din noiembrie până pe 6 ianuarie poliţistul nu a fost suspendat, ci pus la dispoziţie.

„În această perioadă, conducerea unităţii a stabilit alte sarcini pe care să le îndeplinească pe parcursul programului", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţiru.

FotoJet (3) jpg
oana zavoranu si sotul
Oana Roman si Isa jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock