Omul legii a furat ţigările chiar din sediul poliţiei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Colegii lui confiscau ţigările de contrabandă, el le fura. Poliţistul Dumitru Drelciuc a fost săltat de procurori după un control intern al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că lipsesc 81.161 de pachete de ţigări provenite din confiscări, scăzute în mod fictiv de Dumitru Drelciuc, gestionar al camerei de corpuri delicte. Pachetele de ţigări apăreau ca fiind predate către o societate comercială abilitată în preluarea ţigaretelor confiscate.

Judecătorii de la Gura Humorului au stabilit ieri ca poliţistul să rămână în arestul IPJ Suceava pentru 29 de zile. El este cercetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Agentul nu este la prima abatere. Acesta a fost trimis în judecată în luna noiembrie 2010 pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Agentul Drelciuc era una dintre puţinele persoane care aveau acces în camera de corpuri delicte

simeon stalpnicul png

În perioada iunie-iulie 2009, când lucra la Evidenţă Operativă, a păcălit două persoane care au apelat la serviciile lui. Drelciuc a primit bani pentru plata taxelor de poluare, în vederea înmatriculării autoturismului celor două persoane.

Agentul a falsificat chitanţe, iar actele ilegale au fost descoperite când unul dintre bărbaţii înşelaţi s-a prezentat la Înmatriculări Auto pentru a-şi ridica plăcuţele de înmatriculare, crezând că sunt plătite. 

După ce procurorii au început cercetările, Drelciuc a restituit 4.500 de lei persoanelor înşelate. Din noiembrie până pe 6 ianuarie poliţistul nu a fost suspendat, ci pus la dispoziţie.

„În această perioadă, conducerea unităţii a stabilit alte sarcini pe care să le îndeplinească pe parcursul programului", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţiru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure jpg
avocat batut fosta iubita iasi dinu serban gabriela bordica jpg
roman accident italia jpg
image png
roses 7115979 1280 jpg
bataia pantelimon sambata jpg
MC0xLmpwZyZoYXNoPTAzNDk4ZmYwNWM4Y2U4YTRmODk3ZDAzNzM0OGMxMjFj jpg
alimente antiindflamatoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net