Jocurile de noroc din România: Reclamele, viciul și de ce este ignorat fenomenul

Reclamele au început să devină parte din viața noastră, chit că vrem sau nu. Într-un mod exemplar, foarte multe companii trec pe sub vizorul nostru și ajungem să le ignorăm complet, chiar să de devină parte din viața noastră.

Jocurile de noroc, una dintre problemele României, complet ignorată
Jocurile de noroc, una dintre problemele României, complet ignorată

În acest moment, un calup de spoturi publicitare la televizor este cuprins, în mare parte, din reclame concepute pentru medicamente, alcool și case de pariuri. 

Jocurile de noroc, prezente chiar în ochii copiilor

Chiar dacă, la bază, fiecare industrie enumerată mai sus este nocivă pentru societatea românească, am ajuns să ne obișnuim cu ele și să facă, de ce nu, parte din viața noastră. 

În cazul în care nu utilizezi YouTube Vanced sau YouTube Premium, reclamele la casele de pariuri reprezintă o mare majoritate din calupul de reclame existente pe YouTube-ul românesc.

De altfel, chiar și o bună bucată din creatorii de conținut de pe YouTube-ul românesc se angajează să promoveze, indirect sau direct, clasicele „păcănele”, de parcă societatea românească nu s-ar confrunta deja cu o gravă problemă de educație generală. 

Astfel, ajungem să vedem reclame la casele de pariuri chiar și în timpul unor videoclipuri care, la baza lor, ar fi trebuit să fie destinate amuzamentului. Care este cea mai mare problemă aici? Publicul.

O mare majoritate din publicul acestor youtuberi este reprezentat de minori sub 16-17 ani, conform datelor de pe Social Blade, o platformă care are în vedere măsurarea statisticilor demografice ale canalelor de YouTube. 

Aceștia sunt foarte ușor de influențat, potrivit informațiilor prezentate de pedagogi, iar prezența lor chiar în fața unor „idoli” care câștigă „milioane” este o adevărată problemă. Ghilimelele au fost utilizate în mod voit, deoarece o bună parte din acești creatori de conținut sunt afiliați direct cu cazinourile online, având, de fapt, un depozit cu o sumă fictivă și cu câștiguri la fel de fictive.

Soluția? Greu de găsit pentru o Românie ce se complace în acest necaz

Un alt caz celebru privind casele de pariuri este reprezentat de Grasu’ XXL, un rapper al generației 2000 care, pe bună dreptate, a bucurat urechile ascultătorilor.

Totuși, se pare că fanii nu au fost mulțumiți de reclamele realizate de artist la o celebră casă de pariuri din România, unul dintre aceștia chiar taxându-l foarte dur pe rapper. 

În cele din urmă, artistul s-a ales cu dosar penal, iar mai mulți susținători a lui Grasu XXL au sărit în apărarea lui, dar degeaba. 

În același timp, această industrie păguboasă pentru români a ajuns să fie, bineînțeles, taxată puternic chiar de către stat. Astfel, începând cu sfârșitul lunii iunie 2022, jocurile de noroc vor suporta o taxă de 40% pentru retragerile efectuate. 

Soluția pentru această problemă nu pare să fie ușor de realizat și, în cele din urmă, s-ar putea să ne coste foarte mult pe noi, societatea românească, nu doar pe jucători.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net