EXCLUSIV Stă zilnic lângă zeci de prăjituri, dar nu se atinge de ele
Ce poate fi mai chinuitor decât să stai zilnic printre prăjituri apetisante, în mirosuri îmbătătoare, dar să nu poţi nici măcar să guşti?! Şi, în plus, să fii un mare iubitor de dulciuri. Bianca Brad trebuie să facă acest lucru dacă ţine la siluetă.
Bianca Brad are cel mai tentant „job". Şi-a deschis cofetărie, iar „biroul" ei e la doi paşi de vitrina cu 56 de sortimente de prăjituri, una mai apetisantă decât alta. Nu numai că nu a dat iama în ele, dar, dacă vă vine să credeţi, a gustat doar 7-8 prăjituri până acum.
„E un exerciţiu de voinţă să stau aici, la cât îmi plac mie dulciurile. Eu sunt genul care dă friptura pe o prăjitură. Îmi amintesc că, în copilărie, săream peste mese ca să ajung direct la desert. Ciocolata e preferata mea. Lingeam şi firimiturile de pe staniol, înainte", mărturiseşte Bianca.
În acel colţ este „punctul de lucru” al Biancăi. Îşi ia laptopul şi stă cu orele la masa de lângă bradul împodobit, la doar doi paşi de vitrina cu prăjituri, dar fără să se atingă de ele
Nici nu visa, la vremea respectivă, că o să aibă propria cofetărie plină de bunătăţi. Dar uite că acum, de când o are, a mâncat cele mai puţine prăjituri şi chiar a slăbit câteva kilograme. Care e secretul? - voinţa de fier.
„Mănânc o prăjitură, maximum două pe săptămână. E greu. Îmi plouă-n gură numai când mă uit la ele. Sunt mândră de voinţa mea. A fost o perioadă în care mă cam îngrăşasem şi mi-am propus să renunţ la dulciuri. Am făcut un exerciţiu - am cumpărat dulciuri, le ştiam în casă, dar nu mă atingeam de ele. Mi-am demonstrat că pot şi m-am liniştit. Păi dacă aş mânca după pofta inimii m-aş face cât Casa Scânteii", spune fosta "Prinţesă a frumuseţii".
Toată viaţa s-a abţinut să nu facă excese. În diete drastice nu crede. „Trebuie să găseşti un echilibru în alimentaţie. Eu nu sar peste micul dejun, nu mă ating de grăsimi rele, gust din toate, că sunt pofticioasă, dar fără să exagerez", mai spune Bianca Brad.
Va comanda mâncarea pentru masa de Crăciun
Chiar dacă este pofticioasă, Bianca nu obişnuieşte să gătească decât câteodată, pentru fiul ei, Luca. „El mănâncă la şcoală, seara ne facem amândoi nişte sendvişuri... Dulciuri nu am făcut niciodată. Îi admir pe cei care gătesc, însă eu nu am timp fizic. De Sărbători, voi comanda mâncarea. Îmi respect prea mult musafirii ca să fac experimente pe ei”, explică Bianca Brad.
Bianca Brad are o reţetă de prăjitură care-i poartă numele: Brăduţ. E preferata ei şi mândria cofetăriei mai ales acum, în perioada Sărbătorilor. Ai nevoie de 500 g miere, 250 ml ulei, 500 g zahăr, 150 g ciocolată amară, 200 g alune pisate, un praf de sare, o linguriţă scorţişoară, 4 ouă, 500 g făină, un praf de copt, dulceaţă de caise, zahăr pudră.
Se încălzeşte mierea, uleiul şi zahărul amestecând până se omogenizează. Se dă de-o parte, se adaugă ciocolata rasă, alunele, sarea, scorţişoara şi ouăle.
Se amestecă, se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă un aluat care se întinde apoi într-o tavă unsă şi se coace timp de 45 de minute. Când s-a răcit, se decupează cu ajutorul şabloanelor steluţe de dimensiuni din ce în ce mai mici. Se pun bucăţile de prăjitură una peste alta, cu steluţa cea mare la bază, pentru a forma un brăduţ. Se lipesc între ele cu dulceaţă şi se ornează cu zahăr pudră.
FOTO EXCLUSIV Bianca Brad şi-a deschis cofetărie: «Vă aştept cu braţele deschise»