Părinţii fumători sunt mai egoişti şi le cumpără mai puţine lucruri copiilor

CLIIMA20110223 0149 1 jpeg
Foto: shutterstock Vaporii ţigării electronice sunt nocivi şi pentru cei din jur

Se ştie că nu e bines ă fumezi în timpul sarcinii sau în apropierea copiilor. Dar un nou studiu arată că fumatul înfluenţează şi felul în care părinţii se poartă cu copiii lor.

Mamele şi taţii fumători dau mai puţini bani pe cadourile de Crăciun, le cumpără mai puţine haine copiilor şi chiar îi hrănesc mai puţin pentru a-şi susţine obiceiul zilnic.

Studiul a fost realizat de compania farmaceutică Pfizer şi 6.271 de fumători au fost întrebaţi cum resuşesc să nu renunţe la fumat în perioade economice dificile.

Mulţi dintre părinţi sunt dispuşi să îşi lase copiii fără anumite lucruri decât să renunţe la ţigări. Dintre cei intervievaţi, 20% au recunoscut că au cumpărat haine şi pantofi mai ieftini pentru copiii lor şi 17% mai puţină mâncare.

Ba chiar, 9% au recunoscut că au furat bani de la copiilor lor pentru a-şi cumpăra ţigări.

Mai mult, unii dintre fumători au obiceiuri deloc cinstite. Unii dintre cei care au patricipat la studiu au spus că au luat bani din fondul de economii, iar alţii că au furat de la membri ai familiei.

Unul dintre doctorii implicaţi în studiu a explicat că: "Majoritatea fumătorilor este conştientă că obiceiul lor e o povară financiară. Fumatul provoacă o mare dependenţă şi un fumător încearcă să se lase de patru ori până reuşeşte".

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
luggage 933487 1280 jpg
canicula codul muncii 0 jpeg
2 jador plange bula copy jpeg
Magda Ciumac si iubitul ei italian jpeg
china 4478084 1920 jpg
tiktok jpg