Primăria Slobozia vinde alcool confiscat la preţuri de producător

26 octombrie 2010

Primăria a confiscat, în urmă cu aproximativ o lună, peste 150.000 de sticle cu băuturi alcoolice de la o firmă din Ploiești care nu și-a achitat impozitul pe teren aferent anului 2009. Datoria firmei ploieștene, care ocupă un teren în cartierul Bora, se ridică la peste 600.000 de lei, bani pe care municiplitatea vrea să îi recupereze prin scoaterea la vânzare a băuturilor alcoolice confiscate.

Bugetul local, păgubit

În urmă cu doi ani, societatea Euroavipo, care are drept obiect de activitate producerea de băuturi alcoolice doar pentru piața internă, a achiziționat o clădire și un teren în cartierul Bora, din municipiul Slobozia. Deşi ar fi vrut să ridice un depozit de băuturi alcoolice în cartierul respectiv, criza financiară i-a împiedicat pe ploieşteni să îşi ducă la bun sfârşit planul. Ba, mai mult, aceştia nici măcar nu şi-au achitat dările către bugetul local.

Dat fiind faptul că SC Euroavipo nu și-a achitat impozitul pe teren, aferent anului 2009, municiplitatea a trecut la măsuri executorii în încercarea disperată de a recupera un debit care se ridică la peste 600.000 de lei. „În urmă cu aproximativ o lună, am mers la depozitul firmei din Ploieşti şi am confiscat marfă, care să acopere datoria pe care firma o are la noi.

Reacţia reprezentanţilor firmei a fost una normală, resemnată. Din câte am auzit, societatea are datorii şi pe raza municipiului Ploieşti, iar acum se află în insolvenţă“, declară Virginia Adam, șeful  Serviciului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Slobozia.

Reprezentanții firmei ploieștene susţin, prin intermediul PR managerului Laura Muşat, că „nu este vorba despre nici o confiscare. Primăria Slobozia a intrat în posesia unei cantităţi de băuturi alcoolice, dar nu urmare a unei confiscări, ci în urma unei distribuiri de bunuri. Ca modalitate de acoperire a creanţei, s-a prevăzut distribuirea către Primăria Slobozia de băuturi alcoolice“.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg