Rădoi: «Ajutaţi-ne! Nu avem valoarea altora!»

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Mirel Rădoi va fi căpitanul naţionalei, diseară, în absenţa lui Cristi Chivu, care este suspendat. Jucătorul lui Al Hilal a clasat România pe poziţia secundă în topul favoritelor din grupa noastră de calificare la Euro 2012.

După ce preşedintele FRF a spus că „este greu să ne calificăm la Europene", Mirel Rădoi i-a transmis lui Mircea Sandu să aibă mai multă încredere în selecţionata lui Răzvan Lucescu.

„Poate că nu avem valoarea altor generaţii, dar vrem ca toată lumea să fie alături de noi. Vom lupta până la ultima picătură pentru această calificare", l-a asigurat Rădoi pe „Naşul" de la Casa Fotbalului.

„Eu am mare încredere în colegii mei, poate că va trebui să sacrificăm spectacolul în favoarea rezultatului. Nu mai avem valori, şi trebuie să ne concentrăm pe echipă", a continuat fostul căpitan al Stelei.

Mirel a vorbit concret şi despre şansele de calificare la Euro: „Franţa este favorită. România vine pe locul doi, alături, de Bosnia şi Belarus. Va trebui să luăm şase puncte, apoi poate vom merge în Franţa cu lotul întreg. Chivu e o pierdere importantă pentru meciul cu Albania, pentru că nu avem mulţi jucători de valoarea lui".

Un alt fundaş cu un trecut glorios, Cosmin Contra, a fost chemat de Răzvan Lucescu la echipa naţională, după aproape un an şi jumătate de pauză. Selecţionerul a explicat opţiunea lui: „Avem nevoie de experienţa lui. I-am spus mai demult lui Contra că-l voi chema dacă am nevoie de el, iar acum i-am dat un telefon şi a acceptat imediat".

Citeşte şi:

Aşteptaţi cu pâine, sare şi şampanie!

2.000 de suporteri la antrenamentul naţionalei!

Contra, chemat din vacanţă la naţională!

Tricolorii au făcut ultimul antrenament înaintea meciului cu Albania

Naţionala României, la plimbare prin Piatra Neamţ

Marica ajută copiii sinistraţi

Tricolorii au promis o schimbare de atitudine pentru preliminariile Campionatului European din 2012, care încep astăzi, iar acest lucru a început să se vadă deja în afara terenului.

Vârful naţionalei, Ciprian Marica, a rămas impresionat de drama copiiilor din Moldova, afectaţi de inundaţiile din ultimul timp. Astfel, atacantul de 24 de ani a decis să le readucă zâmbetul pe buze, plătind pentru 11 băieţi din Zamostea o tabără şcolară la Eforie Sud.

"Am văzut dezastrele inundaţiilor şi m-am îngrozit. Am decis să acţionez şi, împreună cu organizaţia «Salvaţi Copiii» şi nişte oameni deosebiţi, am reuşit să aduc bucurie pe chipurile unor copii grav afectaţi. Îmi place că sunt pasionaţi de fotbal", a spus Marica.

Cei 11 micuţi vor asista pe viu la partida de azi, dintre România şi Albania. "Mă bucur că vor fi alături de noi, să ne bucurăm de victorie", a mai punctat Ciprian.

Chivu şi-a vizitat socrii

„Tricolorii" au fost la un club de biliard ieri dimineaţă, însă căpitanul a preferat să savureze o cafea la casa părinţilor Adelinei. În locul unei plimbări prin oraş, Marica şi compania s-au deplasat, ieri dimineaţă, cu autocarul echipei până la un club de biliard.

În schimb, Cristi Chivu s-a întâlnit în recepţia hotelului cu tatăl Adelinei, alături de care a mers până la casa părintească a soţiei sale. Fundaşul lui Inter, care va deveni pentru a doua oară tată, luna viitoare, a băut cafeaua la casa socrilor săi, aflată în apropiere de stadionul din Piatra Neamţ.

Cristi a fost aşteptat la  poartă de soacra sa
Cristi a fost aşteptat la poartă de soacra sa

Chiar dacă era fără Adelina, fotbalistul nostru s-a simţit excelent în compania socrilor săi şi a primit un cadou din partea acestora la plecare. Vizita lui Cristi la familia Adelinei a durat la fel de mult ca partida de biliard dintre Lobonţ şi Contra.

Până la hotel „Central", unde sunt cazaţi „tricolorii", a fost transportat tot cu maşina tatălui soţiei sale, iar la recepţie a fost vizitat de mama sa. Deşi fiul său nu va juca în această seară, fiind suspendat, Mariana Chivu va fi suporterul numărul unu al României.

Avem şi noi albanezul nostru!

Colegul nostru Elsion Vaso (26 de ani) a ajuns în România în 1997, iar de patru ani lucrează ca redactor sportiv pentru Adevărul Holding. La fel ca şi alţi elevi sau studenţi albanezi, printre care şi fratele său, a ales România pentru a continua studiile. Ce l-a determinat să-şi continuie viaţa aici, în loc să se întoarcă la el acasă, ne spune el.

Elsion şi- aşteptat  la aeroport compatrioţii  şi s-a fotografiat cu  vedeta lor, Bogdani
Elsion şi- aşteptat la aeroport compatrioţii şi s-a fotografiat cu vedeta lor, Bogdani

„De când am sosit în România, pe când aveam 12 ani, am stat doar printre români. Mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu ciorba de burtă, slănina de porc sau dorul de casă, dar m-am adaptat. Am întâlnit foarte mulţi oameni cumsecade în România, de care sunt mândru şi care mă tachinează des din cauză că nu sunt în stare să obţin cetăţenia română. Le spun mereu că nu-mi pasă de aceste lucruri. Trăiesc aici şi iubesc Bucureştiul, iubesc România pentru momentele frumoase pe care le-am trăit, le trăiesc şi le voi trăi. Diseară ţin însă cu Albania!"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net