10 alimente care stimulează apetitul sexual

image
Foto: 123rf

Sărbătorile Pascale au trecut, a venit primăvara şi odată cu ea şi pofta de sex. Sexologii britanici au pregătit o listă de 10 alimente care stimulează apetitul sexual, excelente pentru o noapte fierbinte de amor.

 • Avocado este extrem de bogat în minerale, vitamine, grăsimi esenţiale, proteine, carbohidraţi şi fibre. Cercetătorii au dovedit că e o sursă excelentă de vitamina E, cunoscută şi pentru beneficiile sale asupra sănătăţii uterului. 
 • Dovlecelul este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le putem consuma. Asta datorită conţinutului bogat în minerale, vitamine şi antioxidanţi, cu rol semnificativ în digestie. De asemenea, este bogat în betacaroten, o proteină care ajută producţia hormonului progesteron.
 • Sfecla roşie este o sursă excelentă de antioxidanţi resveratrol, care poate juca un rol foarte important în fertilitate. Graţie azotaţilor din conţinutul său, sfecla roşie îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, fiind recomandată mai ales în tratamentele de fertilizare in vitro.
 • Somonul este bogat în proteine, nutrienţi şi omega 3, un antiinflamator excelent. Studiile arată că acizii graşi omega 3 ajută la îmbunătăţirea fertilităţii femeii. Somonul este excelent pentru sistemul cardiovascular, îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi protejează ochii.
 • 10 alimente care stimulează apetitul sexual
 • Rodia. Încă din Antichitate, rodia este considerată un simbol al fertilităţii. De fapt, studiile arată că un consum moderat de suc de rodii în timpul sarcinii protejează fătul. În plus, rodia e bogată în vitamina C, vitamina K, acid folic, având proprietăţi antiîmbătrânire, anti-cancerigene, dar ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
 • Ouăle sunt pline de colină, o substanţă nutritivă pentru creier. Dar studiile arată că aceasta are efecte semnificative asupra dezvoltării fetale. Ouăle sunt bogate în minerale şi vitamine, dar şi grăsimi esenţiale şi proteine.
 • 10 alimente care stimulează apetitul sexual
 • Nucile sunt o sursă excelentă de nutrienţi anticancerigeni. Acestea sunt recomandate de sexologi şi pentru a îmbunătăţi performanţele sexuale la bărbaţi, graţie acizilor graşi omega 3, a vitaminelor B şi E, dar şi a proteinelor din conţinutul lor.
 • Năsturelul este o plantă care ar trebui să fie nelipsită din salate. Acesta previne stresul oxidativ şi este un bun stimulant datorită nutrienţilor din compoziţia sa, precum vitamina K, vitamina C, caciu, beta-caroten, fier şi iod.
 • 10 alimente care stimulează apetitul sexual
 • Seminţe Quinoa. Sunt excelente pentru a stimula apetitul sexual, datorită substanţelor nutritive din conţinutul lor. Ele sunt recomandate în special în tratamentele de fertilizare in vitro.
 • Sparanghelul nu ar trebui să lipsească de pe masa ta dacă îţi propui o noapte fierbinte cu partenerul. Acesta este un puternic antioxidant, graţie conţinutului în vitamina C şi acid folic, substanţe cu rol important în creşterea fertilităţii. 
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
traian basescu 0 jpeg
Elvira Deatcu Andreea Esca
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
disparuta olt foto ipj olt png
cap putin jpeg
image
image
image
image
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina