3 cauze nebănuite ale durerilor de cap

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te doare capul şi nu-ţi dai seama de ce? Adu-ţi aminte ce ai fcăut în orele anterioare: ori ai dormit prea mult, ori ai băut cafea, ori ai făcut prea mult sport!

Te trezeşti mai târziu. Mai leneveşti puţin în pat după ce sună ceasul? Acest obicei îţi poate da dureri de cap, mai ales dacă adormi iarăşi. Mai mult, vei observa acelaşi efect şi dacă în weekend dormi încă 1-2 ore mai mult decât în cursul săptămânii. Schimbarea bruscă perturbă ritmul cardiac şi, la nivelul creierului, unele substanţe îşi dereglează nivelele, ceea ce duce la apariţia durerilor.

Prezenţa cofeinei în organism. Chiar dacă îţi vine greu să crezi, cafeaua se numără printre alimentele care dau dureri de cap, chiar dacă nu este băută în cantitate mare. La fel ca răcoritoarele şi băuturile energizante, cafeaua împiedică asimilarea calciului, iar lipsa acestui mineral este semnalată prin dureri mai mult sau mai puţin intense la nivelul capului. 

Exerciţii fizice fără încălzire. Când intenţionezi să slăbeşti mai mult, rişti să faci exerciţii fizice mai intense decât în mod obişnuit. Suprasolicitarea, alături de lipsa unei etape de încălzire, te aduce în situaţia de a avea dureri de cap. Deshidratarea, de care poţi suferi când faci sport fără să bei mai multă apă ca de obicei, este o altă cauză a durerilor. În schimb, dacă această neplăcere apare în zilele în care nu faci sport, mişcarea de intensitate moderată o poate alunga.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net