3 motive din cauza c─ârora te po╚Ťi ├«mboln─âvi de cancer

8 iunie 2015
image
Cancerul este una din cele mai îngrozitoare boli din ultimul secolfoto: Arhiva Click!

Cancerul este cea mai ├«ngrozitoarea boal─â a secolului. ├Än ultimii 50 de ani, tot mai mul╚Ťi oameni au fost diagnostica╚Ťi. De╚Öi medicina a avansat, multe persoane mor din cauza aceste boli. Vestea bun─â este c─â pentru prima dat─â ├«n istorie, tot mai mul╚Ťi pacien╚Ťi sunt vindeca╚Ťi sau tr─âiesc cu aceast─â boal─â mai mult timp.

Oncologul Bhavesh Balar a făcut o listă cu cele 3 motive principale din cauza cărora oamenii se îmbolnăvesc de cancer, relatează Livescience.com.

Bătrânii se îmbolnăvesc de cancer mai des. Vestea proastă este că și tu îmbrătrânești

Ca ╚Öi bolile de inim─â, cancerul este mai des ├«nt├ólnit la oamenii ├«n v├órst─â. ├Än 77% din cazuri, cancerul apare la persoanele peste 55 de ani, ├«ns─â este important de men╚Ťionat c─â oamenii tr─âiesccu c├óteva decenii mai mult dec├ót o f─âceau acum 100 de ani.

Obezitatea deschide ușa cancerului

Un alt factor cheie care duce la apari╚Ťia cancerului este obezitatea. Pentru cei care sufer─â de obezitate, cele mai ├«nt├ólnite tipuri de cancer sunt: la s├ón (apare dup─â instalarea menopauzei), la rinichi, la esofag ╚Öi la tiroid─â.

Anumite tipuri de cancer se întâlnesc din ce în ce mai des

De╚Öi oamenii sunt din ce ├«n ce mai educa╚Ťi cu privire la aceast─â boal─â, anumite tipuri de cancer se ├«nt├ólnesc din ce ├«n ce mai des. Persoanele infectate cu virusul HIV au prezint─â un risc ridicat de apari╚Ťie a cancerului.

Cele ma des ├«nt├ólnite tipuri de cancer sunt: gastrointestinal ╚Öi cel de piele. Diagnosticarea din timp a acestor boli cre╚Öte ╚Öansele de supravie╚Ťuire.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image png
survivor2 png
iumor jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg