4 alimente care previn cancerul
Cercetările au demonstrat că există numeroase alimente cu efect antitumoral care ne apără de cancer. Ciupercile, ceaiul verde şi ghimbirul sunt câteva dintre acestea. Prof. dr. Pavel Chirilă ne spune cum ne ajută.
Ciupercile
Datorită principiului numit lentinan «inhibă aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică» ciupercile sunt antitumorale
Recomandările specialistului: de preferat la cuptor sau grătar, cu puţin ulei de măsline presat la rece şi condimente. Poţi să le consumi de trei ori pe săptămână.
Ceaiul verde
Este deosebit de util, în special în prevenţia cancerului, deoarece conţine flavone care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne.
Recomandările specialistului: se lasă la infuzat 8-10 minute pentru a elibera substanţele anticancerigene.
Se consumă zilnic, aproximativ 2-3 căni.
Curry
O găseşti în condimentul numit curry şi are rolul de a inhiba dezvoltarea tumorilor şi de a distruge celulele canceroase.
Recomandările specialistului: pentru un efect maxim se foloseşte împreună cu piperul.
Ghimbirul
Planta are efect antiinflamator şi este deosebit de folositoare persoanelor care urmează şedinţe de chimioterapie, deoarece elimină senzaţia de greaţă.