4 alimente care te fac să te simţi mai rău când eşti răcit

image
Unele alimente pot accentua starea de rău sau îngreuna vindecarea. E mai bine să le eviţiFoto: foxnews.com

Oricât de mare grijă ai avea, chiar dacă te vaccinezi sau te speli de 13 ori pe zi pe mâini, nu ai nici o garanţie că nu vei răci sau nu vei face gripă. Iar când te îmbolnăveşti, ultimul lucru pe care îl vrei e să îţi fie şi mai rău. Aşa că cel mai bine e să eviţi anumite alimente.

1. Sucurile şi alte băuturi dulci

E adevărat că sucul de portocale are o doză mare de vitamina C. Dar are şi mult zahăr, care poate duce la inflamaţii şi pot scădea numărul de celule albe care luptă împotriva infecţiilor, conform foxnews.com. Nu e nici o surpriză atunci că orice alt tip de desert, prăjituri, bomboane, cereale, pot avea acelaşi efect. E mai bine să te rezumi la ceaiuri, mai ales cel de ghimbir, iar dacă ai chef de o gustare, încearcă un fruct sau popcorn. 

2. Produsele lactate

Acest tip de produse poate face ca mucusul din gât să devină mai gros şi mai greu de suportat. Dacă observi că acesta e şi cazul tău, e mai bine să eviţi laptele şi iaurtul când eşti răcit. Însă, dacă nu ai o astfel de reacţie, produsele lactate sunt o bună sursă de proteine şi vitamina D. Unde mai pui că iaurtul are tot felul de probiotice, bune pentru bacteriile din intestine. 

3. Alcoolul

Ca şi zahărul, alcoolul duce la inflamaţii care îngreunează procesul de vindecare. În plus, un pahar sau două de alcool duce la deshidratare, iar când eşti bolnav, vei resimţii efectele imediat şi te vei îmbăta rapid. Aşa că, dacă nu vrei să te scoli şi bolnav şi mahmur, mai bine eviţi alcoolul. 

4. Carbohidraţii rafinaţi

Pâinea prăjiţă şi biscuiţii par a fi mâncarea preferată a tuturor celor bolnavi, dar nu prea te ajută dacă eşti răcit. Carbohidraţii sunt transformaţi rapid în zahăr, care, aşa cum am mai spus, îngreunează vindecarea. Dacă totuşi nu te poţi abţine şi vrei o felie de pâine cu unt, ai grijă să fie făcută 100% din grâu integral. 

cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
politia rutiera 0 jpeg
teambuilding JPG
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock