4 idei de mic dejun dacă eşti răcit

4 ianuarie 2013

Fructe şi legume. Iarna, organismul este mai sensibil la răceli, aşa că are nevoie de alimente care să-l întărească. Este indicat să consumi multe fructe şi legume în starea lor naturală. Vitaminele, fibrele şi mineralele pe care acestea le conţin ajută în lupta cu afecţiunile sezonului rece. Le poţi combina cu cereale integrale, brânză de vaci sau un corn dulce.

Pâine prăjită şi brânză. Când eşti răcit, ai nevoie de un mic dejun uşor. Nu sunt indicate carnea grasă, preparatele condimentate sau conservele. Dulciurile şi sosurile trebuie eliminate pentru că dau uneori probleme gastrice. Alege pâinea prăjită cu miere şi brânzeturi slabe sau iaurt cu cereale.

Ceai de plante. Hidratarea este foarte importantă atunci când eşti răcit, iar ceaiurile sunt cele mai indicate băuturi. Alege ceai de muşeţel, tei sau mentă, dar şi ceai verde sau infuzii din fructe. Combiănă-le cu pâine prăjită cu unt şi îndulceşte-le cu miere.

Lapte cald. E sursă importantă de calciu, dar şi un aliment bun pentru un mic dejun săţios. Combină-l cu biscuiţi, dar şi cu o banană. Rezultatul este un dejun echilibrat, care conţine carbohidraţi, proteine şi lipide.

banica vicoveanca jpeg
irina fodor asia express jpg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
9 brad pitt si jennifer aniston 1 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
1 capricorn jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png