4 motive ca să mănânci zilnic morcovi. Iată ce beneficii au aceste legume!

Ultima actualizare:

    Mănâncă câte un morcov pe zi şi îţi vei proteja organismul de cancer
Mănâncă câte un morcov pe zi şi îţi vei proteja organismul de cancer

Morcovii sunt folosiţi ca ingrediente în mâncărurile gătite şi sunt consumaţi mai rar fierţi sau în stare proaspătă. Află însă că aceste legume conţin o mulţime de vitamine, minerale şi elemente nutritive care îţi protejează sănătatea şi-ţi întăresc sistemul imunitar, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro. Iată mai jos care sunt motivele pentru care ar trebui să mănânci zilnic câte un morcov.  

1. Morcovii sunt foarte bogaţi în caroten care îţi va proteja organismul împotriva cancerului. Studiile au arătat că riscul de cancer la pancreas este mai mic la persoanele care consumă regulat morcovi comparativ cu celelalte persoane care nu consumă aproape deloc această legumă.

2. Carotenul te protejează şi împotriva infecţiilor dar are efecte benefici şi asupra arterelor şi sistemului imunitar. Pentru ca organismul să absoarbă o cantitate maimare de caroten, consumă morcovii fierţi.

3. Morcovii sunt bogaţi în fibre solubile şi, astfel, combat cu succes constipaţia şi reduc colesterolul. Morcovul este eficient pentru tratarea constipaţiei şi este mult mai eficient atunci când este combinat cu varză.

4. Un alt avantaj al acestei legume este faptul că morcovul protejează vederea. Consumă câte un morcov pe zi pentru a preveni deteriorarea vederii atunci când înaintezi în vârstă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net