5 alimente sănătoase pe care să le consumi în sezonul rece

Ultima actualizare:

    Dacă vrei să-ţi întăreşti imunitatea, consumă cât mai multe fructe şi legume bogate în zinc şi vitamina C
Dacă vrei să-ţi întăreşti imunitatea, consumă cât mai multe fructe şi legume bogate în zinc şi vitamina C

Mâncarea sănătoasă nu ar trebui să fie un lux şi nici o problemă complicată. De fapt, alimentele sănătoase ar trebui introduse zilnic în meniul nostru. De la legume şi fructe până la diverse sortimente de carne, revista “ Ce Se Întâmplă Doctore” a realizat o listă cu topul celor mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Iată care sunt acestea!

Bananele

În timp ce acest fruct tropical este un favorit american, bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Sunt o sursă bogată de potasiu, sporind capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic şi crescând dopamina, noradrenalina şi serotonina - substanţe chimice ale creierului care contracarează depresia.

Mandarinele

O mandarină are mai mulţi antioxidanţi decât o portocală, iar acest fruct puternic, dar mic, este plin de fibre solubile şi insolubile, care joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire şi reprezintă de asemenea un punct de sprijin în managementul greutăţii. Mandarinele sunt o sursă bună de luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecţia împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor de inimă, aşa că este recomandat să foloseşti coaja de pe fructe şi legume, pentru a profita de beneficiile uleiurilor naturale ale fructului.

Cartofii dulci

Chiar dacă aceştia au zahăr într-o cantitate mai mare faţă de cartofii albi, sunt un pachet portocaliu plin de nutrienţi. Un cartof dulce mare conţine o doză foarte mare de vitamina A, esenţială pentru vedere şi pentru sănătatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci conţin de asemenea vitamina B, fibre, potasiu şi un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea şi sprijină metabolismul.

Tonul

Experţii recomandă populaţiei generale, precum şi femeilor însărcinate sau celor care alăptează, să consume o porţie de fructe de mare pe săptămână pentru a stimula sănătatea creierului şi pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de peşte bogat în acizi graşi esenţiali omega-3, cum ar fi tonul sau chiar conservele de ton, poate spori imunitatea, sănătatea inimii şi poate chiar reduce depresia postpartum. Totuşi, este recomandat consumul moderat de acest tip de alimente, întrucât conţine cantităţi ridicate de mercur.

Iaurtul grecesc cu 2% grăsime

Iaurtul convenţional este o sursă excelentă de calciu, potasiu şi proteine, dar soiurile greceşti au dublu de proteine, jumătate de sodiu şi jumătate din carbohidraţii iaurtului normal. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus şi Lactobacillus, sunt adesea adăugate în iaurt, sporind creşterea bacteriilor intestinale sănătoase şi susţinerea imunităţii, afirmă cei de la The Times.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net