5 exerciţii pentru un abdomen perfect

Ultima actualizare:

    Florentina Opriş te învaţă cum să scapi de burtică  şi să arăţi bine în costum de baie, la plajă
Florentina Opriş te învaţă cum să scapi de burtică şi să arăţi bine în costum de baie, la plajă

Te simţi stânjenită să apari în costum de baie din cauza colăceilor din talie? Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D te ajută să ajungi la abdomenul mult visat. Trebuie să ai, însă, răbdare şi să nu te abaţi de la programul de antrenament! Rezultatele nu se văd chiar de pe azi pe mâine.

În primul rând revizuieşte-ţi alimentaţia! Consumă fructe şi legume bogate în fibre, în detrimentul mâncărurilor grele, cu prăjeli, carne, sosuri. Acestea din urmă se digeră  greu şi staţionează mult în intestine, te fac să te simţi balonată, greoaie. Tu ai nevoie de pepene roşu, de mere, pere, prune şi morcovi, care au un uşor efect laxativ. Înainte de a merge la plajă, poţi face o cură de 3-4 zile, în care să mănânci doar fructe şi legume. Abdomenul tău se va reduce considerabil.Al doilea aspect important este sportul. Anumite exerciţii tonifiază muşchii abdominali şi elimină ţesutul adipos din zona taliei. Integrează-le în programul tău de antrenament şi nu uita să faci înainte o încălzire uşoară. Prezentatoarea Tv şi antrenoarea de fitness Florentina Opriş îţi arată, pe paşi, 5 exerciţii eficiente pe care le poţi face singură, acasă, sau în grădină.  Exerciţiile se fac în 3 serii a câte 24 de repetări, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Ideal ar fi să faci, în total, 100-200 de abdomene pe zi.

1. Acest exerciţiu, numit „echere”, solicită musculatura abdomenului inferior, superior, cât şi oblicii. E cel mai eficient pentru musculatura abdomenului, doar să ai grijă să-l execuţi corect. Dacă eşti începătoare, execută doar 3 serii a câte 10 repetări, cu pauze între ele.

2.Ridică genunghiul şi du-l la cotul opus, răsucind uşor umărul către picior. Exerciţiul e axact pe părţile laterale ale abdomenului şi îţi conturează pătrăţelele. După 3 serii, schimbă piciorul.

3. Întăreşte partea laterală a abdomenului şi subţiază talia. Trebuie să ţii piciorul drept, pe aceeaşi linie cu umărul. După 3 serii, schimbă piciorul.

4. E un exerciţiu la fel de eficient ca şi echerele, dar mai puţin dificil, pentru că postura se poate controla de la sine, având genunchii îndoiţi.

5. Stând aşezată pe o parte, ridică piciorul drept cât mai sus. E un exerciţiu destul de uşor, pentru începătoare, care lucrează foarte bine talia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net