5 semne ale feței care indică lipsa de vitamine în organism

Ultima actualizare:

    Aceste semne faciale indică faptul că îți lipsesc anumite vitamineFoto: Getty
Aceste semne faciale indică faptul că îți lipsesc anumite vitamineFoto: Getty

Deficiența de vitamine a devenit o problemă întâlnită la tot mai multe persoane, mai ales la sfâșitul iernii. Din cauza lipsei de vitamine ne simțim în această perioadă slăbiți și apatici, iar organismul nostru devine vulnerabil în fața virusurilor.

Din fericire, tot ce trebuie să faci este să te uiți în oglindă, iar chipul își va indica dacă suferi sau nu de deficiență de vitamine. Iată care sunt cele cinci semne, potrivit Bride Side:

Chip palid

Este normal să ai un ten ceva mai deschis la sfârșitul iernii, dar dacă pielea ta începe să devină prea palidă, față de cum arăți în mod obișnuit, ar putea fi un semn că îți lipsește vitamina B12. Fără aceasta, poți avea o senzație de descurajare și oboseală. Pentru a restabili nivelul corespunzător de vitamina B12 este recomandat să consumi mai multă carne, în special pește și fructe de mare.

Păr uscat

Părul uscat și fragil, de regulă cu mătreață, ar putea fi un semn al deficienței de biotină, cunoscută și ca vitamina B7. Scăderea acesteia rezultă de regulă în urma unui tratament cu antibiotice. Alimentele care conțin mai multă vitamina B7 sunt carnea, fructele, ciupercile. Dietele nu sunt recomandate când ai deficiență de vitamina B7.

Ochi umflați

Dacă observați că aveți în mod constant așa-numitele „pungi de sub ochi”, ați putea avea deficiență de iod. Acum, putem consuma sare iodată, dar există și alte alimente bogate în iod cum ar fi fructele de mare (homari, creveți, alge marine), lactate și pâine.

Buze incolore

Buzele incolore sunt un semn că vă lipsește fierul din organism. Tensiunea arterială scăzută și răcelile frecvente sunt un alt indiciu al deficienței de fier. Tot ce trebuie să faci este să consumi mai multă carne roșie și redu alimentele bogate în calciu pentru o perioadă.

Sângerări gingivale

Sângerările gingivale nu sunt neapărat o afecțiune bucală, ci pot fi cauzate și de lipsa vitaminei C. Acest lucru duce la slăbirea imunității, dureri musculare și probleme dentare. Consumați mai multe citrice și ardei roșu, care sunt foarte bogate în vitamina C.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net