5 sfaturi să vă protejaţi dinţii pe perioada Sărbătorilor

image

Iarna vine la pachet cu nevralgii, ┼či probleme dentare. Pentru a pre├«nt├ómpina eventuatele episoade nepl─âcute care pot compromite atmosfera S─ârb─âtorilor, doctorul stomatolog Mark Buddha, din Northampton, Marea Britanie, ne sf─âtuie┼čte s─â ┼úinem cont de anumite aspecte.

De exemplu, doamnele pot bea ├«n loc de un prosecco, un pahar de vodc─â ┼či vor fi sigure c─â din┼úii lor nu vor avea de suferit. Iar domnii pot ├«nlocui pr─âjiturile sau bomboanele cu un cub de ca┼čcaval sau br├ónz─â telemea. Iat─â ce trebuie s─â facem pentru a ne p─âstra z├ómbetul la fel de luminos pe ├«ntreaga durat─â a S─ârb─âtorilor. 

  • Be┼úi vodc─â ├«n loc de prosecco! 80% dintre problemele dentare sunt cauzate de atacul acizilor. Prosecco atac─â smal┼úul din┼úilor incisivi ┼či ori ├«l be┼úi cu paiul, ori ├«l ├«nlocui┼úi cu vodca. Sfatul e valabil ┼či la cocteilurile care con┼úin sucuri dulci.
  • Igiena oral─â nocturn─â. Dup─â o ie┼čire ├«n ora┼č, 73% dintre responden┼úi au recunoscut c─â nu se mai spal─â pe din┼úi c├ónd ajung acas─â. Acesta e cel mai r─âu lucru cu putin┼ú─â, av├ónd ├«n vedere aciditatea oral─â crescut─â dup─â o be┼úie.
  • M├ónca┼úi br├ónz─â! Fiecare mas─â pe care o lua┼úi hr─âne┼čte coloniile de bacterii bucale. E esen┼úial pe perioada iernii s─â m├ónca┼úi br├ónz─â pentru a reduce nivelul de aciditate oral─â. Pute┼úi m├ónca de asemenea avocado, nuci sau migdale.
  • Aten┼úie la neaten┼úie! Statistic, ├«n perioada Cr─âciunului, peste 60% dintre tineri ├«┼či ciobesc sau sparg din┼úii din diferite cauze (lovituri, c─âz─âturi, desf─âcut sticle cu din┼úii etc). Evita┼úi orice agresiune asupra cavit─â┼úii bucale ├«n aceast─â perioad─â!
  • Nu scr├ó┼čni┼úi din din┼úi! Stresul cauzat de disconfortul creat de ┼čocul termic la care ne expunem pe perioada iernii face ca mu┼čchii maxilarului s─â ac┼úioneze necontrolat. Se poate ├«nt├ómpla de multe ori s─â mu┼čc─âm cu o for┼ú─â prea mare ┼či s─â ne afect─âm denti┼úia.
stefan banica paparazzi8 jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
santana 1 jpg
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
grup de prieteni
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
image
image
image
image
1 alternative pentru apa calda la temperatura optima jpg jpeg
grecia vacanta pixabay jpg
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg