6 sfaturi pentru un zâmbet strălucitor

Ultima actualizare:

    Merele păstrează dantura sănătoasă
Merele păstrează dantura sănătoasă

Fiecare dintre noi îşi doreşte o dantură albă şi un zâmbet cât mai strălucitor. De multe ori, chiar dacă păstrăm o igienă orală impecabilă, dantura noastră este pătată, îngălbenită şi chiar afectată de carii. Ce este de făcut? Atenţie la alimentaţia zilnică! Uita ce să mănânci pentru o dantură sănătoasă.

LactateSmalţul dinţilor se poate remineraliza printr-o alimentaţie preponderent alcalină. Astfel, specialiştii recomandă lactatele, dearece conţin calciu şi fosfor care ajută la refacerea depozitelor de minerale la nivelul danturii. De asemenea, consumul de lactate stimulează salivaţia, indispensabilă pentru echilibrarea pH-ului bucal.

CeapăCeapa conţine compuşi sulfurici antibacterieni care ajută la anihilarea mai multor tipuri de bacterii. Pentru a se obţine efectul dorit, se recomandă consumul de ceapă numai în stare proaspătăt.

Merele Merele şi perele stimulează salivaţia, prevenind astfel formarea plăcii bacteriene. În plus, ajută la îndepărtarea resturilor alimentare din spaţiile interdentare.

Ţelina şi morcovii Mestecarea unor alimente abrazive precum ţelina şi morcovii asigură masarea gingiilor şi totodată curăţă dinţii.

Ceai verdeSubstanţa denumită catecin-polifenol pe care o conţine ceaiul verde distruge bacteriile din cavitatea bucală responsabile de transformarea zahărului în placă bacteriană. Mai mult, această substanţă elimină şi bacteriile care cauzează respiraţia urât mirositoare.

KiwiBogat în vitamina C (un kiwi mare asigură peste 100% din doza zilnică recomandată  de vitamina C) acesta ajută la protejarea gingiilor şi, astfel, la prevenirea afecţiunilor parodontale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net