8 duşmani din farfurie care te lovesc în inimă

Ultima actualizare:

Conform unui studiu realizat de Huffington Post, din 100.000 de americani, doar 5% mănâncă sănătos şi sunt atenţi la ce bagă în ei în fiecare zi. Zilnic mor 2.150 de americani din cauza bolilor de inimă, iar la nivel mondial peste 2,13 milioane de persoane. Pentru a repara răul făcut de alimentaţia nesănătoasă trebuie să includeţi în regimul zilnic: cereale, iaurt, carne de somon şi salate de crudităţi. Dar iată duşmanii care vă ucid câte puţin în fiecare zi.

În această categorie intră cârnaţii, şunca, mezelurile şi cremvurştii care au în compoziţie conservanţi, nitraţi, nitriţi şi mult sodiu. Acestea sunt periculoase pentru inimă dar şi pentru că pot produce cancer pancreatic sau diabet.

Da, inclusiv carnea poate fi nocivă pentru inimă dacă este afumată sau conţine potenţatori de gust şi miros. E bogată în grăsimi saturate. Dacă e naturală nu consumaţi mai mult de 100 de grame pe zi, întrucât 10 grame sunt doar grăsime.

Ştiai că doar două felii de pizza pot conţine două treimi din caloriile necesare organismului tău pentru o zi întreagă? În plus brânza, carnea, legumele, făina, laptele şi condimentele sunt ingrediente procesate, ce conţin grăsime saturată.

Înainte să cumpăraţi un sos din comerţ, citiţi eticheta. Cele mai populare sunt sosurile albe bogate în unt, smântână şi brânză. De obicei asociate cu pastele făinoase, acestea sunt o adevărată bombă calorică pentru inimă.

Aceşti acizi graşi sunt creaţi din uleiuri vegetale şi transformaţi într-o formă solidă. Grăsimile trans sunt frecvent întâlnite în mâncărurile semipreparate sau care pot fi preparate doar prin încălzire. Aici intră margarina şi chipsurile.

Prin prăjire în ulei grăsimile din alimente devin din ce în ce mai saturate. De cele mai multe ori, sunt folosite inclusiv grăsimi de tip trans pentru a prăji diferite alimente, iar acest lucru are un impact nociv asupra inimii.

Cea mai nocivă mâncare dintre toate este de departe cea de tip fast food pentru că e prea bombardată cu grăsimi trans, zahăr, sodiu şi conservanţi. În plus, îmbie la sedentarism şi îngreunează metabolismul.

Nimeni nu se gândeşte la cât de periculos pentru inimă poate fi zahărul. Toată lumea se fereşte de grăsimi, însă puţini ştiu că un suc pe zi te face cu 20% mai predispus la boli cardiace şi chiar infarct. În cazul femeilor, acest risc scade sensibil la 18%. Statistic, sucurile sunt în primele 10 cauze ale bolilor cardiace la nivel planetar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net