Afecțiuni cauzate de munca de birou

Ultima actualizare:

    Activitatea desfăşurată zilnic la birou duce la formarea unei coloane vertebrale inflexibile şi uşor de vătămat.www.clicksanatate.ro
Activitatea desfăşurată zilnic la birou duce la formarea unei coloane vertebrale inflexibile şi uşor de vătămat.www.clicksanatate.ro

Munca de birou ne poate predispune la foarte multe probleme de sănătate. Printre acestea amintim durerile de spate, umeri sau picioare, obezitate, diabet, boli de inimă, afecțiuni musculo-scheletice.

Mai mult de atît, statul prelungit într-o poziție incorectă poate să provoace bursită sau chiar și artrită.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este acela că microbii sunt peste tot la birou. De la tastatură unde putem găsi adevărate focare de infecție, până la clanțe, butoanele lifturilor.

Sindrom de tunel carpian

Scrisul la tastatură poate favoriza apariția sindromului de tunel carpian, o afecțiune ce provoacă dureri la nivelul încheieturilor, în unele cazuri chiar și a brațelor.

Spasme musculare și dureri cronice de cap

Munca de birou presupune și o ținută adecvată, iar tocurile ar trebui să fie nelipsite. Utilizarea lor pe termen lung poate provoca spasme musculare la nivelul gambelor mai ales, dar și dureri de cap, datorită poziției incorecte a coloanei.

Afecțiuni olfactive

Statul cu ochii în calculator o perioadă îndelungată zi de zi  poate avea un efect negativ asupra vederii, provocând totodată și cumplitele migrene. Chiar daca aceste efecte sunt temporare, riscul este unul foarte mare ca în timp să devină permanente.

Creșterea în greutate

Nu puține sunt zilele în care termenele limită ne dau mari bătăi de cap, astfel că masa de prânz se transformă într-o gustare rapidă în fața monitorului. În acest fel nu mai suntem atenți la ceea ce mâncăm, iar stresul că trebuie să terminăm într-un timp anume ne poate face chiar să sărim peste mesele din timpul zilei. Acest fapt, bineînțeles, ajută la dereglarea organismului.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli sunt favorizate de lucrul la birou!

Transpiri în exces indiferent de vreme? Iată de ce!

Ponturi să alungi cârceii

image
image
image
image
image
image
catalin chereches  1280x720 jpg
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg