Alcoolul poate provoca insomnii

Ultima actualizare:

BBC News a publicat un studiu ,făcut de o echipă de specialişti de la London Sleep Center, conform căruia alcoolul duce la dereglarea ciclurilor normale de somn.

Deşi o băutură alcoolică reduce timpul necesar pentru a adormi şi te introduce rapid într-o stare profundă de somn, aceasta îţi răpeşte totodată una dintre cele mai satisfăcătoare etape, cea în care au loc visele.

De asemenea, dacă foloseşti această „metodă" prea des, rişti să suferi de insomnia.  

„Pe termen scurt, un pahar sau două nu sunt periculoase, însă dacă veţi continua să beţi înainte de somn, poate duce la probleme semnificative.

Pe măsură ce creşteţi doza, alcoolul vă va suprima respiraţia. Poate să transforme astfel oamenii care nu sforăie în sforăitori, iar pe sforăitori îi poate transforma în oameni cu apnee de somn - caz în care respiraţia este întrerurptă. De aceea dacă ţineţi neapărat să consumaţi alcool, cel mai bine este să o faceţi cu 90-120 de minute înainte de a vă culca.

Astfel va fi destul de mult timp ca efectul alcoolului să se diminueze", a declarat doctorul Irshaad Ebrahim, director medical în cadrul London Sleep Centre şi co-autor al unui studiu publicat recent în jurnalul ştiinţific Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net