Alimente care vă hrănesc articulaţiile. Ce trebuie să consumi

Toamna vine la pachet cu dureri de oase şi inflamaţie la nivelul articulaţiilor. Independent de vârstă sau activitatea desfăşurată, mare parte din populaţie suferă de astfel de dureri. Din fericire, există multe alimente care pot ameliora inflamaţia şi îmbunătăţi situaţia!

image

Peştele gras, precum somonul, macroul şi sardinele, are efect antiinflamator datorită conţinutului bogat de acizi graşi omega 3. Peştele gras conţine şi vitamina D, un alt element care contribuie la ameliorarea simptomelor, anunţă nutriţionistul Mihaela Bilic pe reţelele sociale. Grăsimea de peşte scade numărul articulaţiilor dureroase şi este nevoie de o doză mai mică de analgezice pentru tratament. 

Ghimbirul este benefic pentru articulaţii, are virtuţi antiinflamatorii şi reduce gravitatea simptomelor din artrită. Un studiu realizat în 2001 pe 260 pacienţi care sufereau de artroza genunchiului a arătat beneficiile extractului de ghimbir. După 6 săptămâni de utilizare, 63% dintre participanţi au constatat o ameliorare a durerii genunchiului.

Usturoiul are proprietăţi anti canceroase, scade riscul de boli cardiovasculare şi neurodegenerative, creşte rezistenţa la boli şi reduce inflamaţia. Un studiu făcut pe 1.080 de gemeni a arătat că cei care mâncau mai mult usturoi aveau un risc scăzut de artroză a şoldului. 

Broccoli este renumit nu doar pentru protecţia anticancer, ci şi pentru efectul antiinflamator. Un studiu care a analizat alimentaţia a peste 1.000 de femei a arătat o asociere pozitivă între consumul de legume crucifere şi scăderea nivelului de markeri inflamatorii. Sulforaphanul din broccoli blochează formarea unor celule implicate în apariţia poliartritei reumatoide.

Fructele de pădure sunt un concentrat de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu beneficii multiple pentru sănătate. Combinaţia de flavonoide şi vitamina C previne îmbătrânirea sistemului nervos şi reduce inflamaţia. Într-un studiu făcut pe 38.000 de femei, cele care mâncau 2 porţii de căpşuni pe săptămână aveau markerii de inflamaţie reduşi cu 14%. Fructele de pădure sunt bogate în quercitină şi rutină, doi fitonutrienţi care blochează procesele inflamatorii din artrită. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
catalin drula facebook jpg
pensie, foto shutterstock jpg
Vot 7 decembrie Capitala 1 Inquam Photos / George Călin
tren ai marea britanie bbc jpg
basescu vot inquam jpg
Adrian Năstase FOTO Mediafax
maimute roma antica jpg
elvetia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net