Alimente de evitat dacă ai sindromul colonului iritabil
În cazul în care te confrunți cu sindromul colonului iritabil, schimbarea dietei este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de senzația de durere. De aceea, anumite alimente trebuie evitate. Iată care sunt acestea!
1. Alimente care conţin gluten
Persoanele care au sindromul colonului iritabil se pot confrunta cu simptome precum diareea, constipaţia şi balonarea din cauza unei diete care conţine alimente cu gluten. Acesta se găseşte în făina albă, orz şi secară. De aceea, este indicat să eviţi consumul cerealelor, al produselor de patiserie
2. Ceapă şi usuturoi
Sunt sănătoase şi dau aromă preparatelor culinare, însă pot provoca un real disconfort stomacului. De ce? Ceapa şi usturoiul fac parte din categoria carbohidraţilor greu de digerat. Acest lucru însemnă că organismului îi este greu să proceseze la timp fructo-oligozaharidele pe care acestea le conţin, încât vor sfârşi prin a ajunge în intestinul gros, acolo unde în mod normal fementează bacteriile. Rezultatul? Durerile abdominale, balonarea şi flatuenţa.