Animalele moarte aruncate pe câmp le pun sănătatea în pericol

Ultima actualizare:

    Jurnalistul Mihai Ursu, împreună cu Georgel Zaharia
Jurnalistul Mihai Ursu, împreună cu Georgel Zaharia

Miros insuportabil şi o imagine ce-ţi dă fiori, la marginea oraşului Pantelimon, din judeţul Ilfov. Locuitorii sunt disperaţi că, aproape de casele lor, persoane încă neidentificate au depozitat resturi de animale, care le pun sănătatea în pericol.

Sute de oameni din Pantelimon respiră de ani buni un aer groaznic. În urmă cu o lună, unul dintre localnici a făcut o descoperire şocantă, însă autorităţile locale au rămas fără reacţie.

Patru cadavre întregi de porci fuseseră dezgropate de câinii înfometaţi, în albia unui râuleţ care trece prin apropiere. Georgel Zaharia şi vecinii lui au fost îngroziţi de peisajul dezolant.

Ca să aibă dovezi, bărbatul a făcut poze, iar apoi a semnalat situaţia la primărie şi la Garda de Mediu. Omul bănuieşte că de vină ar fi combinatele de creştere a porcinelor din zonă, care ar deversa dejecţii poluante şi chiar cadavre întregi de animale în albia râului.

Zona respectivă este acum un adevărat focar de infecţie, iar autorităţile întârzie să acţioneze. 

"Mi-e frică de boli!”, spune domnul Zaharia, care a cerut ajutorul emisiunii „Revendicarea”.

Jurnalistul Mihai Ursu face o primă oprire la proprietarii fermelor de porci. Aceştia se disculpă, cerându-i să caute răspuns în altă parte. Cazul este preluat de Garda de Mediu, care dispune imediat controale şi acţiuni de monitorizare a zonei. Toată povestea o aflaţi azi, de la ora 20.30, în cadrul emisiunii „Revendicarea” de la Prima TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
coacaze ceai jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
educatie finaiciara1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net