Așa previi accidentul vascular cerebral!

Ultima actualizare:

    Hipertensivii prezintă un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.www.clicksanatate.ro
Hipertensivii prezintă un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.www.clicksanatate.ro

Boală cu implicaţii grave, accidentul vascular cerebral nu este numai o afecţiune specifică bătrânilor, din ce în ce mai mulţi tineri căzându-i victime. Nu uita că atacul cerebral este o urgenţă medicală, care trebuie tratată ca atare.

Accidentul sau atacul vascular cerebral (AVC) se produce atunci când irigarea cu sânge a unei părţi a creierului este întreruptă pe neaşteptate. Câteva minute de privare de oxigen pot avea efecte grave asupra creierului, precum paralizia parţială sau totală a corpului, dificultăţi de mers şi de efectuare a unor activităţi cotidiene sau pierderea capacităţii de a vorbi.

Cel mai des întâlnit este accidentul vascular ischemic, favorizat de depunerile de grăsime de pe artere şi care apare când circulaţia sângelui este obstruată din cauza unui cheag de sânge. Accidentul hemoragic se manifestă prin dilatarea şi ruperea unor artere (anevrism) din creier. Din fericire, îţi poţi reduce riscul de a suferi un AVC mergând regulat la medic, renunţând la unele vicii şi adoptând unele obiceiuri sănătoase.

Ţine tensiunea arterială sub control!

Hipertensivii prezintă un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral în comparaţie cu persoanele care au valori normale ale tensiunii arteriale. Hipertensiunea poate suprasolicita pereţii arterelor, afectându-le rezistenţa. De aceea, nu neglija tratamentul dacă ai probleme cu tensiunea, valorile normale ale acesteia fiind 120/80 mmHg. 

Renunţă la ţigări!

Prin renunţarea la fumat, se diminuează considerabil probabilitatea de a suferi un AVC chiar în cursul primului an, iar după doi ani, riscul se reduce cu 50 la sută. Iar dacă acest argument nu te-a convins, află că, după cinci ani de la renunţarea la ţigări, riscurile de a face un atac cerebral sunt identice cu cele ale unei persoane care nu a fumat niciodată. Gravitatea atacului creşte proporţional cu numărul de ţigări fumate pe zi. De asemenea, şi fumătorul pasiv este expus bolii.

Află pe clicksanatate.ro ce alte măsuri poți lua pentru a preveni accidentul vascular!

Probleme cu erecţia? Iată din ce cauză pot apărea!

Când este indicată mielografia

image
image
image
image
image
image
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg
fobii jpg