Așa scapi de tuse în mod naturist!

Ultima actualizare:

    Tusea poate fi combătută cu sirop de ceapă.www.clicksanatate.ro
Tusea poate fi combătută cu sirop de ceapă.www.clicksanatate.ro

Nimic nu este mai neplăcut decât o tuse seacă, mai ales pe timpul nopții. Combate acest simptom al răcelii cu ajutorul leacurilor făcute în casă din ceapă, usturoi, hrean!

Dacă ai fost răcit și acum ai rămas doar cu o tuse seacă ce pare a nu mai trece, este momentul să apelezi la câteva trucuri naturiste.

Poți să apelezi cu toată încrederea la legumele de sezon, nu doar în salată. Iată cum să le prepari astfel încât să scapi de tuse și să te bucuri de sănătate.

Ceapa bună la toate

O știi și o folosești des la prepararea diferitelor sortimente de mâncare. Ceea ce poate nu știai este faptul că poți să faci un vin din ceapă cu ajutorul căruia să uiți cât ai clipi de tuse.

Proprietățile sale nutriționale vor ameliora până la dispariție tusea și va calma atât durerile de gât cât și cele de cap apărute din cauza  sinuzitei.

Tot ce trebuie să faci este să toci cât poți de mărunt aproximativ 200 grame de ceapă, apoi pune-o într-o sticlă și adaugă 100 grame de miere și jumătate de litru de vin de țară. Culoarea vinului rămâne la alegerea ta.

Lasă aceste amestec la macerat în cămără pentru 10 zile, filtrează vunul astfel obținut și ia câte 3-4 lingurițe pe zi.

Pentru a nu aștepta 10 zile în caz de tuse, asigură-te că îl ai deja pregătit în casă încă de cum începe vremea să se răcească afară.

Tot ceapa o poți consuma și sub formă de sirop, și pentru a-l prepara trebuie să cureți două cepe, să le mărunțești și să adaugi 100 grame de miere și 150 mililitri de apă, apoi să o pui la fiert pentru 5 minute.

La fel ca la vin, consumă 3-4 lingurițe pe zi și vei scăpa de tuse.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte leacuri combat tusea!

Brânzeturi care te protejează de bolile de ficat

Cât de sănătos este dovleacul copt

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net