Atenţie! Ai în frigider 8.000 de bacterii

Ultima actualizare:

Cutiile special prevăzute pentru conservarea salatelor, legumelor şi a fructelor din frigiderele noastre depăşesc cu 750 de ori nivelul de bacterii considerat normal, informează Daily Mail.

Printre microbii din frigider se află inclusiv unii din clasa A de risc: E. coli, salmonella şi chiar listeria.

Testele bacteriologice realizate în cuvele a 30 de frigidere din Marea Britanie au indicat o concentraţie de 7.850 de bacterii pe centimetru pătrat.

Pentru a îndepărta aceste colonii care sunt expansive la temperatura cuprinsă între 0-10 grade Celsius este nevoie ca după fiecare depozitare, cutiile să fie spălate atent.

Paul McDonnell, de la Microban Europe, din Marea Britanie, a explicat: „scopul principal al frigiderului este acela de a conserva alimentele şi de a minimaliza şansele ca bacteriile şi alţi viruşi periculoşi să ajungă în organism".

Temperaturile scăzute nu ucid coloniile de bacterii, ci doar stagnează gradul lor de înmulţire.

Microorganismele intră într-un soi de conservare la frig şi se reactivează în momentul în care alimentele sunt procesate pentru a fi mâncate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
bit.ly
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
images jpg
image png
Cum readuci la viață florile tale preferate, foto Shutterstock  jpg
Oskar Schindler a salvat peste 1200 de evrei, foto Pinterest jpg
Botosani 2 jpg
image png
Vladimir Putin Profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net