Atenţie la produsele «fără zahăr şi grăsimi»!


    Zahăr şi grăsimi
Zahăr şi grăsimi

Magazinele sunt pline de produse fără zahăr şi cu cât mai puţin grăsimi, adică „light”. Dar, oare, te ajută ele cu adevărat să slăbeşti? Revista „Click! pentru femei” îţi oferă răspunsul la această întrebare.

Produsele dietetice sau light au fost create din dorinţa de a împăca dietele de slăbit cu poftele „interzise" de dulciuri sau de grăsimi. Numai că din benefice cum erau, aceste produse au devenit periculoase. De ce? Pentru că grăsimile şi zahărul au fost înlocuite cu aditivi, conservanţi şi arome artificiale. Iată care sunt produsele de care trebuie să te fereşti:

Băuturile light

Aceste băuturi care-ţi promit silueta visată sunt îndulcite cu îndulcitori artificiali, care  sunt cancerigeni şi cresc riscul de a face diabet. Acidul din sucurile light îţi măreşte stomacul, îndulcitorii artificiali duc la o scădere a nivelului glicemic, care-ţi creşte pofta de mâncare. Vei mânca mult mai mult la următoarea masă.

Iaurturile 0%

Nu de puţine ori ai ales lactatele cu un conţinut caloric foarte scăzut. Ce nu ştiai e că, în aceste produse, grăsimile sunt înlocuite cu îndulcitori artificiali. Pe lângă acestea, le sunt adăugaţi aditivi şi corectori de gust. Un alt aspect important e conţinutul de calciu. Calciul se asimilează în oase dacă provine dintr-o sursă de proteine de bună calitate, adică dintr-un iaurt natural, cu grăsimi.

Bomboane mentolate

Meţiunea de „fără zahăr" pe care o găseşti pe multe bomboane mentolate e o... păcăleală. Producătorii au înlocuit zahărul cu poliolii care sunt nişte glucide hidrogenate ce protejează dinţii de cariile dentare. Numai că aceste glucide hidrogenate sunt la fel de calorice ca zahărul.

Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
cub kassandra rotariu png
onlyfans jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub sebastian țopescu png
Cutremur Turcia, Getty jpg
shutterstock 1963971895 jpg
image
image
image
image
image
image
marius buga pro tv foto facebook jpg
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg