Bitterul suedez, un celebru remediu fitoterapeutic cu efecte multiple

simeon stalpnicul png
Bitterul suedez se prepară în casă și se păstrează la loc întunecos Sursa foto:clicksănătate.ro

Ani la rândul, bitterul suedez a fost un remediu renumit cu multiple calități vindecătoare. Formula după care a fost conceput acest leac cu multe decenii în urmă, a fost readus în actualitate în urmă cu mai bine de trei decenii de renumita fitoterapeută austriacă, autoarea a numeroase cărți de medicină alternativă, Maria Treban. În timp, acest remediu a fost folosit de mii de bolnavi, pentru tratarea a zeci și zeci de afecțiuni.

Iată o variantă accesibilă a bitterului suedez preparat din 12 plante

O rețetă foarte eficientă și accesibilă a celebrului remediu, în medicina alternativă, se prepară din 12 plante : Într-un borcan de doi litri,  prevăzut cu capac,  se amestecă următoarele plante, sub formă de pulbere ( câte două lingurițe)  din fiecare: anghinare, flori de salcâm,  pelin,  foi de dafin,  frunze de frasin, rădăcină de angelică,  boabe de ienuper. În acest amestec se adaugă  câte o linguriță de pulbere de rășină de brad,  semințe de fenicul, rădăcină de urzică și o jumătate de linguriță de  șofran. 

Se amestecă bine toate ingredientele

Se amestecă bine toate ingredientele iar  deasupra se adaugă un litru și jumătate  de alcool alimentar de 50-60 grade  și se lasă să se macereze timp de 14 zile . Borcanul trebuie închis ermetic cu capacul.  La două-trei zile, conținutul borcanului se agită. Când s-au împlinit două săptămâni de macerare a plantelor,  preparatul se filtrează printr-un tifon și se toarnă în sticle închise la culoare. Bitterul  se păstrează la rece, într-un loc întunecos.

Bitterul suedez întărește puterea de autoapărare a organismului, combate alergiile, anemiile, durerile reumatice și alină o varietate de suferințe.  Terapeuții recomandă administrarea zilnică a unei lingurițe de bitter de trei ori pe zi.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
david si victoria beckham
Amal și George Clooney (8) jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
cub anamaria prodan animat gif
Ggantija Temple on Gozo jpg
festival de traditii culinare Ialomita FOTO cicnet ro jpg
image
image
image
image
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg