Cafeaua «anti-glonţ», un nou trend în dietele de slăbit
Ai auzit de „bulletproof Coffee” (n.r. cafeaua anti-glonţ)? Este o combinaţie sănătoasă şi gustoasă de cafea cu unt şi ulei de cocos. Băutura minune pare să fie de ajutor în curele de slăbire datorită faptului că dă o senzaţie de saţietate, care se menţine mult timp.
Reţeta a fost inventată de un antreprenor american, Dave Asprey, în timpul unei călătorii în Tibet când, simţindu-se slăbit din cauza altitudinii şi a efortului, şi-a pus puţin unt în ceai. Impresionat de efectul energizant al băuturii, a adaptat reţeta la cafea, ştiut fiind faptul că este cea mai populară băutură dimineaţa. Practic, la cafeaua preparată clasic, la filtru sau la ibric, se adaugă un cubuleţ de unt şi o lingură de ulei de cocos. Acestea se mixează în blender până se formează o spumă deasupra. Băutura cremoasă, astfel rezultată, se poate îndulci cu sirop de agave, după gust.
„O beţi dimineaţa şi nu veţi mai avea chef să mâncaţi nimic. Creierul primeşte energie care nu provine din zahăr. În plus, slăbiţi, fiindcă metabolismul funcţionează, însă nu veţi fi tentaţi să mai ronţăiţi nimic între mese”, explică inventatorul acestei cafele, citat de Agerpres.
Şi este adevărat, având în vedere că uleiul de cocos, supranumit „grăsimea care arde grăsimile”, este un superaliment extrem de nutritiv, cu o mulţime de beneficii pentru sănătate. E bogat în acizi graşi saturaţi, se asimilează uşor în organism, stimulează imunitatea, scade colesterolul, reglează metabolismul şi digestia. Apoi, cafeaua îmbunătăţeşte memoria, conţine antioxidanţi şi alungă oboseala, iar untul este foarte săţios şi combate pofta de mâncare.