Caisele uscate, o sursă valoroasă de calciu

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cercetări recente au demonstrat faptul că există o legătură strânsă între nivelul calciului din organism şi greutate. În această ecuaţie intervine şi vitamina D, care acţionează ca un hormon ce echilibrează nivelul calciului în organism.

Cei care consumă alimente bogate în calciu (brânzeturi, lactate, caise, fructe uscate, morcovi) îşi protejează sistemul osos, dinţii, părul, dar îşi menţin şi greutatea la o cotă ideală. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie  recomandă doza ideală de calciu, pe zi. Pentru copiii cu vârste cuprinse între de 7-12 ani: 270 mg, între 9 şi 18 ani: 1300 mg; pentru adulţi: 1200 mg; la 50 de ani: 1000 mg, iar peste 50 de ani:1200 mg. În dieta cotidiană, şi caisele uscate reprezintă o sursă sigură şi plăcută de calciu, alături de alte minerale valoroase (magneziu, fosfor, crom, brom), dar şi de vitamine (B1,B2, C şi cantităţi importante de vitamina A).



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
sclavi lumea antica jpg
fete disparute jpg
Ciprian Ciucu FOTO Mediafax
tree 4637270 1280 jpg
mezeluri jpeg
Dancing house windows jpg
Ciprian Ciucu si Ilie Bolojan  Ludovic Orban Foto Inquam Photo    Codrin Unici (4) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net