Carbohidrații favorizează respirația urât mirositoare

simeon stalpnicul png
O respiraţie urât mirositoare este semnul că există o problemă de sănătate care trebuie tratată imediat.www.clicksanatate.ro

Respirația urât mirositoare sau halitoza cum este cunoscută în termeni medicali, este neplăcută atât pentru pesoanele care suferă de această afecțiune dar și pentru persoanele cu care acestea interacționează. De cele mai multe ori cauza apariției este legată de alimentația necorespunzătoare.

Dacă te confrunți cu această problemă este bine să știi că nu este suficient ca după masă să te speli pe dinți și mai apoi să mesteci gumă sau să apelezi la bomboane cu diverse arome. Nu vei face decât să maschezi pentru o scurtă perioadă de timp problema.

O respirație urât mirositoare este semnul că există o problemă de sănătate care trebuie tratată imediat. Primul pas este să te vadă un medic specialist și să te supui unor investigații medicale pentru a determina cu exactitate cauza care stă la baza acestei probleme.Bineînțeles că în cazul în care ești fumător, consumi frecvent ceapă, usturoi sau alcool, halitoza este prezentă odată cu consumul acestor alimente. Dar dacă îți sunt străine cele enumerate mai sus, atunci ai nevoie de un consult de specialitate. Iată care ar putea fi celelalte probleme de care trebuie să ții cont:

Lipsa unei igiene orale corecte

Una dintre cele mai mari probleme atunci când nu ai o igienă orală corectă este inevitabil respirația urât mirositoare. În cazul în care nu te speli corect pe dinți sau imediat după masă, resturile alimentare rămân în cavitatea bucală și încep să se descompună. Astfel se favorizează dezvoltarea bacteriilor și menținerea unui miros deranjant.

Soluția ar fi să acorzi o deosebită atenție igienei orale și mai ales periajului.

Cariile dentare

Persoanele care se confruntă cu prezența cariilor este posibil să prezinte probleme și la nivelul gingiilor. Cariile netratate prezintă numeroase bacterii care au drept consecință o respirație greoaie. Unde mai pui și faptul că pot rămâne resturi de mâncare între dinți, mai ales în orificiile cariate, ce adesea nu pot fi scoase printr-un simplu periaj. Ți-ar fi utilă ața dentară însă în unele cazuri este imposibilă curățarea în totalitate a resturilor de mâncare. În plus e suficient ca un singur dinte să fie afectat de carii pentru ca mai apoi să se extindă și la dinții din jur.

Află pe clicksanatate.ro ce alți factori cauzează respirația urât mirositoare!

Ce pericole pentru sănătatea ta aduce carnea de pui din comerț

Aceste vitamine nu trebuie să le iei după ureche

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
FotoJet (1) jpg
andreea mantea 2 JPG
image png
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
63260936 403 jpg
Sacheen Littlefeather foto profimedia 0723744092 jpg
image
image
image
image
Athos Salome jpg
William John Powers, alături de uriașa lui pisicuță jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Meteo - vremea - ploaie - FOTO 123 RF
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg