Cătina, sursă naturală de vitamine
Uşoarele răceli de sezon care apar cu simptome precum tuse, răguşeală sau dureri în gât îşi găsesc leacul în siropurile de plante. Plăcute la gust şi foarte eficiente, acestea întăresc şi vitaminizează organismul. Iată care sunt trei dintre cele mai sănătoase plante.
Siropul de cătină întăreşte organismul
Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales înainte de începerea sezonului rece, este siropul de cătină.
Este considerat o adevărată polivitamină naturală foarte util pentru copii, mai ales dacă este amestecat cu miere de albine.
De asemenea, opreşte hemoragiile interne, elimină paraziţii intestinali, ajută la refacerea epiteliului renal şi intestinal.
S-a mai dovedit bun pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire şi prevenirea apariţiei cancerului şi ca tonic general în stres.
Siropul de măceşe, bogat în vitamina C
Siropul de măceşe vindecă şi ameliorează o serie de afecţiuni. Este un adevărat tonic şi o băutură cu efect reconfortant.
E bine să-l consumaţi în sezonul rece, atunci când aportul de vitamina C este mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente.
În astenie reuşeşte să tonifice organismul, iar atunci când suferiţi de anemie, siropul de măceşe este remediul cel mai eficient, accelerând producerea de globule roşii.
Sirop de brad, contra răguşelii
Siropul din conuri şi muguri de brad este un veritabil medicament.
Componentele principale ale mugurilor de brad sunt uleiul volatil, vitamina C şi alte principii active.
Datorită acestor constituenţi, siropul obţinut se recomandă a fi utilizat în tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii superioare.
E un bun expectorant, calmează tusea, răguşeala, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic.
Stimulează sistemul imunitar, înlătură oboseala şi astenia. Diluat cu apă minerală, este o băutură reconfortantă, uşor de administrat mai ales copiilor.