Ce alimente nu trebuie ținute la frigider
Depozitarea la rece este benefică în cazul multor alimente, pentru că le menține proaspete și le prelungește valabilitatea. Există însă și produse care, din diverse motive, nu este bines ă fie ținute la frigider.
Ceapa
Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie și, din cauza umidității, începe să se mucegăiască, alterând gustul și altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit și la temperatura camerei, lucru valabil și în cazul usturoiului.
Cartofii
Dacă ții cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr și le va schimba gustul și textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloși și vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegrește. Ține-i departe de lumină și la temperatură între 3 °C și 6 °C.
Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente nu este bine să le ții la frigider