Ce dietă trebuie să aibă copilul bolnav de varicelă
Alimentaţia unui copil care a fost diagnosticat cu varicelă trebuie să se bazeze pe principiile unei alimentaţii sănătoase, adică fără mâncăruri cu grasimi, fără prăjeli, dulciuri rafinate şi sucuri cu acid. Iată care sunt principalele reguli de regim de care să ţii cont când cel mic este bolnăvior.
În primul rând,dieta copilului cu varicelă nu trebuie să fie prea condimentată sau fierbinte,pentru a nu intensifica durerile cauzate de erupţiile de la nivelul gurii.
Dar ce este varicela? Ei bine,este vorba despre o boală infectocontagioasă eruptivă,caracterizată prin erupţii veziculare (similare cu arsurile) pe piele şi,uneori,în gură. Prin urmare,alimentaţia copilului cu varicelă este influenţată mult de simptomele bolii,de cele predominante.
Are febră? Ce poate mânca
În afară de bubiţe pe tot corpul,cel mic suferă şi din pricinafebrei? Nu te panica! Înarmează-te cu calm şi rămâi stăpână pe situaţie. Copilul cu temperatură mare are nevoie de multe lichide,cum sunt ceaiurile şi compoturile. Prepară-i supe strecurate sau pasate,sucuri din fructe proaspete şi oferă-i lactate degresate şi brânză de vaci. Îi poţi găti budinci,piureuri din legume şi fructe,ca să poată înghiţi uşor.
După ce scapă de febră
După ce şi-a revenit cât de cât după febră,iar bubiţeledin guriţă s-au mai rărit,cel mic poat trece uşor-uşor la dieta normală,potrivită vârstei lui şi a simptomelor care însoţesc varicela.
Află continuarea dietei pe clickepentrufemei.ro!
Nu-ţi mai compara copilul cu alţii! Efectele pot fi devastatoare
Schimbări în învăţământ! Dispare clasa 0 şi vor fi 4 tipuri de BAC