Ce fructe şi legume se păstrează în frigider

Ultima actualizare:

Experta australiană Amanda Kane a studiat care sunt cele mai bune metode de a păstra legumele şi fructele ca să nu se strice. Ea a dezvăluit în revista “Sunrise” care vegetale trebuie ţinute în frigider şi care nu.

Amanda Kane, care face campanii împotriva irosirii alimentelor, spune că, dacă oamenii ar face schimbări în modul în care le depozitează, ar face reale economii. Ea arată în primul rând că usturoiul, ceapa şi cartofii nu trebuie să fie niciodată păstraţi în frigider. De asemenea, cartofii nu trebuie niciodată depozitaţi în plastic. Iată cum trebuie păstrate şi alte alimente!

 • Roşiile nu trebuie păstrate în frigider, fiindcă se afectează aroma. Depozitarea lor la temperaturi sub 12˚C le inhibă abilitatea de a genera substanţe care contribuie la menţinerea aromei şi a savorii. Roşiile trebuie depozitate într-un raft în bucătărie, dar numai într-un strat, nu unele peste altele. Lipsa de aer duce la accelerarea coacerii şi de aceea se strică repede.
 • Avocado nu se păstrează în frigider. Se coace şi se strică mai repede, dacă e depozitat la rece. Dacă îl cumpăraţi foarte tare, se poate accelera coacerea plasându-l într-o pungă maro împreună cu un măr. După ce e tăiat, avocado trebuie păstrat la frigider. Miezul expus la aer se înnegreşte. Pentru a preveni acest lucru, trebuie păstrat în recipiente vidate.
 • Fructele cu sâmbure, merele, perele şi kiwi. O serie de fructe, inclusiv mere, pere şi kiwi, se păstrează mai bine dacă nu sunt puse la frigider. Acestea pot ajuta alte fructe şi legume din jurul lor să se coacă, deoarece eliberează un gaz natural numit etilen. Fructele cu sâmbure, merele, perele şi kiwi se păstrează pe rafturi în bucătărie.
 • Banane, mango şi ananas. Aroma acestor fructe tropicale e afectată dacă sunt păstrate în frigider. Ca şi merele şi perele, produc mari cantităţi de etilen care afectează alte alimente. Pentru a încetini coacerea bananelor, puneţi-le la distanţă una de alta şi înveliţi-le fiecare codiţă în plastic. Mango şi ananasul se păstrează la frigider după ce sunt tăiate.

Iată fructele şi legumele care trebuie ţinute la frigider

 • Salate şi legume verzi
 • Castraveţi şi fasole
 • Morcovi (în casolete)
 • Căpşuni, citrice şi struguri
 • Ciuperci (în pungi maro)

Care este cel mai bun mod de păstrare a vegetalelor pentru a le avea proaspete?

 • Frunzele de salată din pungi vor începe să se ofilească odată ce pungile sunt tăiate. Pentru a preveni aceasta, puneţi frunzele în recipiente vidate sau în recipient care să aibă puse la suprafaţă şerveţele de hârtie.
 • Păstraţi vegetalele în şerveţele de hârtie ca să nu se ofilească deoarece acestea absorb umezeala. Schimbaţi zilnic şerveţelele de hârtie.
 • Pentru ca fructele şi legumele să nu se coacă prea mult, nu le depozitaţi la grămadă, sau unele cu altele, fiindcă acest lucru accelerează coacerea şi stricarea lor.
image
image
image
image
image
image
Chereches prins in Augsburg e1701197222484 640x400 jpg
image png
mihaela bilic facebook jpg
cancer jpg
Moș Crăciun a venit la refugiații ucraineni din România. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cos cumparaturi shutter jpeg
shutterstock 1046965294 jpg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock