Ce mușchi dezvoltă înotul

Ultima actualizare:

    Ce mușchi dezvoltă înotul: mușchii umerilorfoto: Hepta
Ce mușchi dezvoltă înotul: mușchii umerilorfoto: Hepta

Înotul este unul dintre cele mai plăcute și relaxante sporturi și este recomandat atât femeilor, cât și bărbaților. În plus, acesta are nenumărate avantaje atunci când vine vorba de condiția fizică și de sănătate, ajutându-te să te simți și să arăți mai tânăr. Iată ce mușchi devoltă înotul.

Sezonul estival a început iar acesta este cel mai bun moment pentru a înota. Piscinele și bazinele olimpice îți oferă condițiile necesare pentru a practica acest sport, care te ajută, mai ales dacă vrei să fii într-o formă fizică de invidiat. Cei care preferă să facă sport în natură se pot relaxa pentru câteva ore înotând în mare sau în diversele lacuri ale țării. Dacă vrei să începi să înoți vara aceasta, trebuie să știi ce mușchi dezvoltă înotul.

Ce mușchi dezvoltă înotul: Mușchii umerilor

Dacă vă întrebați ce mușchi dezvoltă înotul, aflați că acest sport solicită cel mai mult mușchii umerilor, în special coafa rotatorilor , deoarece rotirea brațelor este esențială atunci când înoți. Stilul de înot care solicită cel mai mult acești mușchi este stilul „craul”, care presupune deplasarea în apă cu ajutorul brațelor. Sportivul trebuie să stea întins în apă, pe burtă, cu picioarele întinse și capul în apă. Pentru a înainta, acesta trebuie să rotească brațele alternativ și să împingă cu ele apa, însă trebuie să își miște și picioarele, tot alternativ.

Ce mușchi dezvoltă înotul: Mușchii spatelui

La întrebarea „ce mușchi dezvoltă înotul” cel mai potrivit răspuns îl prezintă mușchii spatelui. Aceștia sunt în special solicitați în stilul de înot „fluture”, care este considerat cel mai complicat, întrucât necesită o foarte bună coordonare. Acest stil presupune ridicarea mâinilor deasupra apei pentru propulsare. Această mișcare solicită foarte mult trapezul, mușchiul spatelui.

Ce mușchi dezvoltă înotul: Cum afectează tonusul muscular

Înotul este renumit pentru tonifierea și fortificarea mușchilor, apa având o densitate mult mai mare decât aerul. Atunci când vă întrebați ce mușchi dezvoltă înotul, este bine să știți că acest sport solicită toată musculatura corpului, pe care o dezvoltă armonios. Mai mult, înotul duce la îmbunătățirea flexibilității, și, implicit, a articulațiilor. 

image
image
image
image
image
image
tristete generica jpg FOTO Pexels
front hotel 1 jpg
accient olanda1 jpg
bomba curte1 jpg
Urmările unei viituri în satul Ampoiţa din Alba
Lidia Fecioru de la Adevăruri ascunse jpg
kate middleton william felicitare craciun jpeg
lumanari  jpg