Ce nu știai că poți trata cu ulei de lavandă

Ultima actualizare:

    Lavanda are un efect benefic asupra rezistenţei la insulină şi diabetulului, precum şi pentru tulburările digestive, greaţă, flatulenţă şi balonare.www.clicksanatate.ro
Lavanda are un efect benefic asupra rezistenţei la insulină şi diabetulului, precum şi pentru tulburările digestive, greaţă, flatulenţă şi balonare.www.clicksanatate.ro

Nu are doar un miros plăcut, ci aduce numeroase beneficii când vine vorba de îngrijirea corporală şi de sănătate. Ei bine, îţi spunem cum poţi profita de virtuţiile sale terapeutice!

Puţini cunosc faptul că uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, care pot fi utilizate chiar şi pe pielea iritată, arsuri minore şi înţepături de insecte.

 Lavanda este folosită si sub formă de ceai, preparat din frunze uscate. Studiile au arătat că lavanda are un efect benefic asupra rezistenţei la insulină şi diabetulului, precum şi pentru tulburările digestive, greaţă, flatulenţă şi balonare.Fiind unul dintre cele mai versatile uleiuri esenţiale, lavanda are multiple beneficii pentru sănătate! Iată câteva!

Ameliorează durerile de cap

 Uleiul esenţial de lavandă are efect calmant şi elimină durerile de cap provocate de acumularea de tensiune. Aplică câteva picături de ulei de lavandă în zona tâmplelor şi masează uşor.

De ajutor în insomnie şi stări de nervozitate

Uleiul ei volatil îi asigură puteri miraculoase în combaterea insomniilor. Iar starea de calm şi linişte pe care o induce lavanda se instalează aproape imediat, de la primele inspiraţii. În plus, băile cu lavandă calmează nervii care apar odată cu sindromul premenstrual sau la menopauză.

Proprietăţile lavandei o fac de neînlocuit şi în calmarea stărilor nervoase. Stările de isterie, depresia, durerile de cap dispar în scurt timp. Lavanda te ajută şi când simţi că ai căzut în „butoiul cu melancolie“.

 Muşcături provocate de insecte? Foloseşte uleiul de lavandă 

Lavanda luptă şi împotriva înţepăturilor de insecte. Este de ajuns să aplici câteva cataplasme cu ulei de lavandă pentru tratarea înţepăturilor. În plus, uleiurile eterice îndepărtează insectele.

Află pe clicksanatate.ro şi alte beneficii ale uleiului de lavandă

Când şi cum aplici loţiunea de protecţie solară 

Topul remediilor care tratează herpesul

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net